Annons

Marginella ränterörelser efter Fed-besked

USA-räntorna visade marginella rörelser efter att Federal Reserve på tisdagen meddelat att styrräntan lämnas oförändrad på 1,00 procent.


I samband med beskedet sa centralbanken att riskerna för tillväxten är balanserade, men att riskerna för en nedgång i inflationen, från redan låga nivåer, är större än risken för en uppgång.

Centralbanken håller fast vid att desinflation troligen kommer att vara den största oron framöver och sa att den nuvarande ackommonderande penningpolitiken kan bibehållas under en betydande tid framöver.

En skillnad i uttalandet jämfört med i augusti var att Federal Reserve nu skriver att arbetsmarknaden har försvagats. Vid räntebeskedet i augusti sade centralbanken att signalerna från arbetsmarknaden var blandade.

Den tioåriga obligationsräntan handlades 20 minuter efter räntebeskedet till 4,27 procent, näst intill oförändrat jämfört med noteringen före beskedet. Den tvååriga obligationsräntan noterades till 1,59 procent, cirka 1 punkt lägre.

På valutamarknaden gick räntebeskedet mer obemärkt förbi och dollarn handlades näst intill oförändrad mot både euron och yenen på 1,117 respektive 116,15. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?