Annons

Ciscobesvikelse tyngde börser i Asien

De asiatiska börserna backade på onsdagen, tyngda av en svag utveckling för bland annat datorrelaterade aktier sedan amerikanska Cisco gjort marknaden besviken genom att förutspå oförändrad försäljning under tredje kvartalet.


Även andra exportberoende bolag, som LG Electronics och Hon Hai Precision Industry, sjönk.

"Vilka dåliga nyheter som helst ger dem (investerarna) en anledning att sälja", säger Nobuyoshi Tsumori, strateg vid Barclays Nikko Global Investors, till Bloomberg News.

Tokyobörsens Nikkei 225 index sjönk 0,6 procent till 9.324 medan det bredare Topix index backade 0,3 procent.

Fujitsu sjönk 2,6 procent och Toshiba 1,9 procent. Bland de aktier som trots allt steg i Tokyo fanns Toyota Motor, som stärktes 1,3 procent sedan bolaget höjt sina försäljnings- och resultatprognoser. Honda Motor steg 2,6 procent och Nissan Motor 1,0 procent.

Hang Seng i Hongkong hade omkring klockan 8.20 sjunkit 1,5 procent. Hutchison Whampoa backade 2,4 procent.

I Sydkorea sjönk Kospi 100 2,1 procent med nedgångar för Samsung Electronics och SK Telecom. Taiwans Weighted Index sjönk 0,6 procent.

Mot strömmen i Asien gick Jakarta Composite index i Indonesien, som hämtade sig efter gårdagens ras till följd av bombdådet i Jakarta genom att stiga 1,0 procent. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?