1515

Önsketänkarna struntar i fege Alan

Kom igen Mr Greenspan, du är så förbaskat feg, tråkig och historiskt passiv att klockorna stannar här på Streetan.


Igår utförde du och dina lojala bankvänner i Federal Reserve de helt förväntade piruetterna, räntesänkningen med 0,25 procent och så det gamla, vanliga, lagom positivt, tolkningsbart blablabla om den framtida ekonomin som nu är allt stabilare men inte tillräckligt stabil för att komma ur stabiliteten genast och börja växa, låt oss vänta och se vad som händer...usch, så fantasilöst och oengagerat.

Skepp ohoj, Alan!

Ser du inte vart lyxångaren
Amerika är på väg, ser du inte det jättelika grundet därborta runt hörnet?

Ingen antydan om trendriktningen för USA-ekonomin, ingen antydan till det som alla vill höra just nu, lite pepp-talk, det ser allt bättre ut, ta't lugnt, folks!

Vad USA behöver nu är en gigantisk psykchock, någon som vågar påstå att livet är inte så dystert och förfärande som alla rubriker och nyhetsstorisar basunerar ut dagligen.

Tack och lov att det finns en hel del önsketänkare kvar på Wall Street, som tycks strunta i Mr Greenspan. Klart att ekonomin sätter fart under tredje eller fjärde kvartalet och BNP-tillväxten blir ca 4 procent i år, minst, säger dom.

På efterbörsen i natt var det en hel del glädjerallyn på gång. Flera av de tunga teknologiaktierna lockade köpare.

Hoppas bara att Dow Jones Index inte faller genom stödnivån 9000 alltför tidigt under dagen. Då kan säjltrycket få fart...

Och då kanske Mr Greenspan måste in och räntesänka igen. Men nu börjar ammunitionen ta slut, nollstrecket närmare sig, Alan.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?