1515

Beckham satte fart på Man United

De ledande börser i Europa steg under tisdagen med undantag för London som placerade sig på minus i eftermiddagshandeln. Dock klättrade Manchester United 4,6 procent efter uppgift om att Fotbollsklubben tagit ytterligare steg på vägen att sälja David Beckham till Barcelona.


Till uppgången bidrog bland annat en starkare dollar mot euron på spekulationer om att ECB kommer att sänka räntan ännu en gång. Stigande kurser på Wall Street i öppningshandeln bidrog också till att hålla indexen på plus.

Klockan 17.50 hade Dow Jones Euro Stoxx 50 gått upp med 0,7 procent medan Bloomberg European 500 hade stigit med 0,1 procent.

I Frankfurt var DAX index upp 1,1 procent. Bland vinnarna fanns Infineon, som steg 5,8 procent med hjälp av en höjd rekommendation till behåll från minska av KBC Securities. Till uppgången bidrog också ett samarbete med IBM kring en kraftfull minneskrets.

Allianz steg 6,2 procent på rykten om att Bank of America håller på att räkna på Dresdner Bank som en förberedelse för ett bud.

SAP var upp 3,0 procent till 110:85 euro. Även det skedde med hjälp av en höjd rekommendation av UBS till neutral från minska, samt en höjd riktkurs från 73 till 110 euro.

Bland förlorarna på DAX märktes Metro och Fresenius som tappade 2,9 respektive 1,7 procent.

Londonbörsens FTSE 100 noterades 0,4 procent ned.

BAE Systems fick sin rekommendation sänkt till behåll från tidigare köp av Commerzbank och aktien tillhörde förlorarna med en nedgång på 4,6 procent.

Lehman Brothers sänker den brittiska försäkringsindustrin till negativ från neutral. Royal & Sun tappade 3,2 procent och Hiscox noterades 2,2 procent lägre.

Chubb var upp 1,8 procent. Enligt Wall Street Journal överväger bolaget ett bud om övertagande från United Technologies.

Manchester United klättrade 4,6 procent. Fotbollsklubben uppger att man tagit ytterligare ett steg på vägen att sälja David Beckham till Barcelona. Något senare sade dock David Beckhams far att en övergång till Barcelona inte är aktuell, vilket dock inte fick något genomslag i aktiekursen. Ledningen för Manchester United har tidigare sagt att man "allvarligt ska överväga" alla bud runt 35 miljoner pund.

CAC 40 i Paris var 0,9 procent högre med tillverkaren av elektronik till försvarsindustrin, Thales, som vinnare. Thales steg 5,7 procent efter att bolaget på måndagen sagt att man inte lagt ett bud på BAE Systems.

En vinnare var Alcatel, upp 3,8 procent efter Nokias prognosuppdatering. Thomson steg 3,7 procent.

Uppgifter i tyska Handelsblatt talade om att nyförsäljningen av bilar i Tyskland, som är Europas största bilmarknad, steg med 3,3 procent. Renault var upp 1,3 procent medan Peugeot föll tillbaka och noterades 0,5 procent ned.

I Norden var utvecklingen blandad.

Köpenhamns KFX var upp med 0,1 procent medan HEX Generalindex i Helsingfors tappade 0,8 procent. Till förlorarna hörde Finnair som backade 4,2 procent efter att ha spått en förlust under andra kvartalet. Även Nokia, som sjönk 0:17 till 15:04 euro efter att ha uppdaterat prognoserna för det andra kvartalet, tyngde index.

OBX i Oslo noterades 0,9 procent lägre.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?