Annons

Hoppet lever om efterkrigsrally

På ytan ser det alltid olustigt ut när positiva nyheter inte lyckas dra i gång en uppgång på börserna.
I går ryckte rally-nerverna till varje gång det kom nya rykten att Saddam Hussein var död.


Till slut ignorerade marknaden den alltmer absurda ryktesspridningen. Under sluthandeln såg det ut som om oron för den ekonomiska utvecklingen i USA var den direkta orsaken till att kurserna föll tillbaka.

Men under ytan, bland deskarna på mäklarhusen och ute på börsgolvet hörde jag överraskande många optimistiska uttalanden om den fortsatta börsfärden.

"Ta det lugnt, marknaden försöker bara smälta alla nyheter från alla håll och kanter i världen plus ekononomirubrikerna från hemmafronten. Det är ingen panik, rallystämningen är inte alls över, som alla pessimister är så förbaskat snabba att påstå. Nu väntar alla på att få svart på vitt på att Saddam verkligen gett upp. Det kommer att sätta i gång ett riktigt rally", förklarade en chefsanalytiker på Wall Street i natt.

Men det vill nog till, bästa Streetfolket, att det blir en köpvåg inom de närmaste två, tre dagarna. Tålamodet är inte djupare förankrat, enligt min blygsamt, privata åsikt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?