Annons

Exportbolag tog åter stryk i Tokyo

Oro för en vikande konsumtion i USA och dess effekter på de större exportbolagen dominerade återigen handeln i Asien.
Investerarna fruktar att kommande kvartalsrapporter från bolag som Sony och Samsung ska återspegla den amerikanska efterfrågeminskningen, skriver Blomberg News.


I Tokyo tappade Nikkei 225 0,9 procent till 8.058 och det bredare Topix stängde 0,2 procent lägre.

Sony noterades 2,4 procent ned samtidigt som Hitachi backade 2,6 procent. Fordonstillverkaren Mazda sjönk 3,2 procent och Japan Airline föll 3,6 procent efter att flygbolaget meddelat att man drar ned på vissa sträckor till Hong Kong och Kina med anledning av kriget i Irak och SAL.

Nedgången dämpades dock något på spekulationer om att vissa statliga pensionsfonder lagt sig på köpsidan.

"Det verkar som om pensionsfondernas agerande ger ett visst stöd åt marknaden. De köpare vi ser just nu är pensionsfonderna och traders som tar korta positioner", säger en fondförvaltare till Bloomberg News.

NTT Docomo steg mot strömmen och noterade högre kurs för tredje dagen i rad sedan Nomura Securities höjt sin rekommendation till köp. Aktien var 0,4 procent upp och har därmed stigit 7 procent sedan i måndags.

Hongkongbörsens Hang Seng index var 1,9 procent ned medan Straits Times index i Singapore tappade 1,8 procent. (Direkt)Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?