Annons

Två aktier styr dagens börs

Trenddetektiverna här på Wall Street slet sig förtvivlat i håret i går när IBM levererade sitt kvartalsresultat.


Till slut enades man om att det kanske skulle kunna bli fart på aktien. Även om resultatet inte gav någon vettig ledtråd så finns det indikationer på att försäljningen kan börja ta fart under andra kvartalet.

Det drev upp IBM-aktien på efterbörsen i natt och gav köpstöd åt både Microsoft och en rad andra teknologiaktier, Lucent steg 2 procent.

I dag kommer Wall Street-känslospröten att vara inriktade på Intels och Texas Instruments rapporter

Om halvledarsektorn visar någon form av tecken till återhämtning kan det tolkas som att hela teknologisektorn kanske är på väg att äntligen locka investeringar.

Efterbörsen var mixad. Nervositeten över den fortsatta utvecklingen försvinner inte efter en dag på uppsidan, har vi alla lärt oss.

Även om plötsligt alla tekniska indikatorer här på Streetan nu visar på kortsiktig optimism bland investerarkåren...


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?