1515

Lugn och sansad nedgång på Wall Street

Visst fortsätter börsen att falla, konstigt vore annat, med den alltmer tillspetsade negativa nyhetsfloden, som fullständigt vräker över den försvarslösa aktiehandeln hela dygnet.


Men nedgången präglas av en lugn och sansad handel, som förvånar många här på Wall Street. Det finns inte ens en antydan till panikförsäljning, enligt de kommentarer jag fick i går från handlare på börsgolvet.

Under gårdagens handel fanns flera försök till intradagsrallyn. Det var först under sista halvtimmen som USA-börsen visade tecken till stadigt ökad nedgång.

Även om efterbörsens trendbetydelse just nu är ytterst minimal, med superlåga volymer, höll nattens handel uppe modet förvånansvärt tappert. Flera teknologiaktier låg på plussidan sent i natt. Ericsson var upp 1,1 procent, men volymen är knappt värd att nämna, 5.600 aktier.

Wall Street tycks nu till allt större del fokusera på vad som kommer att hända när väl Irakkriget är över, ett krig som en majoritet här tror blir kortvarigt och som startar i nästa vecka, oberoende av FN och resten av världen.

Därför fanns det i natt flera signaler från Street-folket att Federal Reserve nog borde börja tänka på att kanske sänka styrräntan snabbare än planerat för att få i gång ekonomin så fort kriget är över. Räntan på 2-åringen dippade i går under 1,5 procent, en rekordlåg nivå och samtidigt minskade räntespreaden mellan 10-åriga obligationer och Fed Funds räntan, ett första tecken på att marknaden hoppas på Greenspan.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?