Annons

Honda gick starkt på Tokyobörsen

De ledande börserna i Asien visade överlag små rörelser på fredagen.


I Tokyo var
det exportbolag som Honda som hade den bästa utvecklingen. En stark orderingång på varaktiga varor i USA i januari bidrog till optimismen.

"Alla försäkringar om att den amerikanska ekonomin inte är i ett förskräckligt tillstånd är positivt för marknaden", säger en förvaltare till Bloomberg News.

Honda, som hämtar 90 procent av vinsten från den amerikanska marknaden, steg med 2,4 procent. En annan stor exportör är Nintendo som steg med 3,6 procent.

Däcktillverkaren Bridgestone ska bygga en tredje fabrik i Kina och aktien var upp 2,1 procent på fredagen.

Sämre gick det för bankerna och sektorn som helhet tappade 1,1 procent.

En anledning var spekulationer om att en hedgefond är i finansiellt trångmål.

Den stora vinnaren var Sega som steg med hela 16 procent efter uppgifter i Wall Street Journal att både Microsoft och EA är intresserade av att köpa bolaget.

Vid stängning var Nikkei 225 i det närmaste oförändrat på 8.364 medan Topix-index tappade 0,1 procent.

I Hongkong stod Hang Seng index oförändrat klockan 8.30 svensk tid.

I Korea noterades Kospi 100 ned 1,2 procent. Samsung tappade 1,4 procent medan SK Telecom var ned 1,2 procent.

I Singapore steg Straits Times index med 0,8 procent, vilket var första uppgången på fem dagar. Weighted Index i Taiwan var ned 0,5 procent. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?