Annons

Banker vinnare i Tokyo

Tokyobörsen återhämtade sig från en initial nedgång för att stänga oförändrad till något högre på torsdagen. Bankaktierna tillhörde vinnarna.


I början av
handeln föll aktiepriserna dock på en kombination av faktorer inklusive politisk oro över Irak och Nordkorea och en stigande yen. Allteftersom steg statliga pensionsfonder in och handlade upp banksektorn. Mizuho Holdings var upp 3,0 procent och UFJ steg 7,4 procent.

Halvledarsektorn föll med Oki Electric ned 0,8 procent och Toshiba ned 3,4 procent.

Den inhemska fordonproduktionen steg med 8,9 procent i januari och export av fordon ökade med 17 procent, enligt ny statistik. Fordonsaktierna noterade dock nedgångar. Toyota sjönk 0,7 procent och Mitsubishi föll 0,6 procent.

Vid stängning var Nikkei 225 oförändrat på 8.359 och Topix-index steg 0,1 procent.

I Hongkong stod Hang Seng index på en nedgång med 0,1 procent klockan 8.30 svensk tid. Telekomaktier noterade nedgångar, pressade av fortsatt oro för priskonkurrens. China Mobile sjönk 1,2 och China Unicom föll 1,0 procent.

I Korea noterades Kospi 100 ned 1,4 procent. SK Telecom Co. och SK Corp. tillhörde förlorarna efter att en tidning rapporterat att SK Global är under utredning för misstankar om falsk redovisning.

I Singapore sjönk Straits Times index med 0,2 procent medan Weighted Index i Taiwan föll 0,5 procent. (Direkt)Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?