Annons

Wall Street: Hopp om Saddam-rally

Det är ingen som helst tvekan nu sent i natt. Alla experter, handlare och investerare tror samma sak. Det blir ett mycket kraftigt börsrally under den inledande handeln i dag. Men sedan går meningarna helt isär om hur fortsättningen kan gestalta sig.

Efter alltifrån 30 minuter till 1,5 timmar kan den första säljvågen dra igång, menar pessimisterna.
Gripande av Saddam Hussein innebär inte att den USA-ledda koalitionen fått bättre grepp om terroristerna. Risken för terroraktioner här i USA är fortsatt stor. Dessutom är många aktier mer än fullvärderade just nu.

Detta sammantaget kan fresta investerare att ta hem vinster så här på årets slutfas efter en stark uppgång 2003 för de ledande indexen. Nasdaq är ju upp hela 46 procent hittills i år.

Optimisterna menar att det nu är upplagt för ett lättnads-rally, ett Saddam-rally, som Wall Street väntat på under så många månader. Det kommer att förstärka det momentum som vi sett på marknaden under de senaste dagarna.

Dessutom kommer gripandet att gynna president Bush omval nästa år. Det är något som stora delar av Wall Street uppskattar, skriver flera ledande börskrönikörer i natt.

Sent i natt fortsatte futuremarknaden sin lätt förvirrade berg- och dalbanehandel. De sista tjugo minuterna har marknaden stabiliserats i en relativt tydlig upptrend, som indikerar den av alla förväntade mycket kraftiga börsöppningen i dag.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?