1515

Ericsson avgör börsriktningen

Marknadens tolkning av Ericssons delårsrapport blir avgörande för den inledande torsdagshandeln på Stockholmsbörsen.


"Ericsson blir förstås avgörande för utvecklingen i dag. Jag uppfattar rapporten som solid och de som inte har vågat kliva på tidigare kommer nog att göra det nu. Kursuppgången inför rapporten kan samtidigt leda till vinsthemtagningar", säger en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt.

Ericssons försäljning och justerade resultat före skatt låg över analytikernas snittprognoser. Orderingången infriade emellertid inte förväntningarna.

"Orderingången speglar inte riktigt det trycket man ville se. Vi har sett en del konkurrenter som fått en förbättrad orderingång och även underleverantörer. Men det där kan ju slå några miljarder hit och dit beroende på vad som redovisats", sade Urban Ekelund, analytiker på Redeye, till Direkt.

I onsdagens USA-handel klättrade Ericsson 49 öre, jämfört med stängningsnoteringen i Stockholm.

Nokia har inlett 26 öre lägre i Helsingfors medan Tieto Enator var upp 66 öre, jämfört med stängningen i Stockholm.

Morgonens rapport från WM-data innehöll ett bättre kvartalsresultat än väntat. Försäljningen kom dock in strax under analytikersnittet.

Sandviks resultat för det tredje kvartalet överträffade förväntningarna på marginalen, samtidigt som försäljningen låg något under analytikernas förväntningar.

Även Wihlborgs, Utfors och Observer har före öppning presenterat sina delårssiffror.

ABB har inlett med en uppgång på 16 öre i Zürich och på de ledande Europabörserna låg indexen strax över nollstrecken. (Direkt)


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?