1515

Nu hoppas vi på fyndköparna

Oktober är inte över än, det är helt uppenbart.


Nervositeten här på Wall Street är nästan gripbar. Och de snabba, ibland absurt snabba, vändningarna i börshumöret skapar en extrempsykologisk stämning som klart och tydligt påverkar bedömningen av företagens rapporter och de ekonomiska nyheterna.

I går kom Microsoft med ett resultat som slog förväntningarna. Sluttolkningen sent i natt blev att ledningens prognoser inte var tillräckligt robusta. Analytikerna och investerarna hade hoppats på betydligt mer optimistiska ord om USA-ekonomins fortsatta vändning uppåt.

Det är också helt klart att Intels mycket starka rapport för ett par veckor sedan, som satte tonen för hela den här rapportsäsongen, höjt förväntningarna alltför mycket. Investerarna har prisat in större resultatförbättringar än vad företagen orkar med att leva upp till.

Microsoft-aktien föll tillbaka under efterhandeln under kraftig volym och drog dessutom med sig majoriteten av de andra tunga teknologiaktierna.

Som vanligt ska man akta sig för att dra alltför stora slutsatser från efterbörsens agerande med tanke på den generellt blygsamma volymen, men just nu är det alltfler investerare som håller ett öga på efterbörsen.

Hoppet står nu till att fyndköparna ska våga sig in idag. Några enstaka tecken på köp på efterbörsen kan indikera viss ökad aktivitet i dag på den ordinarie börsen. Köpen skedde främst i Nortel, Intel och Cisco.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?