Annons

Risk för blodröd öppning i dag

Om inte några okända, equityintresserade himmelska krafter råkar bestråla Wall Street under de närmaste nattliga timmarna, räkna med en mycket dyster öppning i dag.


Det enda som
kan rädda aktiemarknaden från en kraftfull nedgång är mycket, mycket bättre och mycket, mycket mer optimistisk jobbstatistik än vad marknaden redan prisat in (14.30 svensk tid).

"Hela marknadens sätt att tänka just nu är så otroligt negativt. Alla är så oroliga och nervösa för allting", menar Todd Clark, en av trading cheferna vid Wells Fargo.

Merrill Lynchs halshuggning av hela halvledarsektorn i en jättenedgradering och rykten kring Intel hängde som en tung jättesten kring Wall Streets hals under hela torsdagen.

Stämningen var så nervös att det räckte med att skrapa med foten lite ner på börsgolvet för att ljudkänsliga handlare skulle blänga på mig som om jag var en potentiell terrorist...

Under några minuter höll taket på att rasa in helt. Då spred sig ett rykte att presidenten skulle hålla tal till nationen och förklara krig mot Irak...

"Lite till mans går vi nog och intalar oss själva varje dag att det bara är frågan om timmar innan det blir nya krigsaktioner i Mellanöstern eller där borta vid Indien-Pakistan-gränsen och då är vi tillbaka i det extrema osäkerhetslivet igen", förklarar en annan handlare från Credit Suisse FB.

Och snacka inte om efterbörsen, please, bara dystergökar över hela linjen...

Där luktade det under några minuter nästan en krasch, eller hur man nu ska beskriva nattens kraftiga nedgång, efter Intels vinstvarning.

Intel rasade hela 10 procent och Nasdaqs 100 största aktier föll i snitt med 3 procent.

Ericsson backade 4,46 procent och är nu nere under två dollar per aktie.

Men var i hela fridens namn är botten då???

Vi är mycket, mycket nära botten, förklarar nästan varenda Wall Streetare, som jag frågar vareviga dag...

Men de sa samma sak för 2-3 veckor sedan...

Det enda som kan rädda tillställningen nu är en "real capitulation", en riktig börskrasch, skriver en av trendsättarna på Wall Street, Aaron L Task på webtidningen theStreet.com...


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?