Annons

Uppmuntrande nyheter om Oxigene

Den nervösa stämningen på Wall Street fortsätter att hålla i sig.
Ett par fejkade nyheter fick de mindre rutinerade handlarna och fondcheferna att för en kort stund i går anlägga förhoppningsfulla anletsdrag.Det första rallyförsöket kom på uppgifter att Indien och Pakistan nu satt sig ner för att lösa konflikten. Nyheten dementerades snabbt.

Nästa försök att få upp kurserna misslyckades också snabbt. Den ökade handelsvolymen, framför allt på Nyse, berodde inte på ett ökat köpintresse från USA-investerarna, som några analytiker försökte antyda i media. Det var i stället de stora institutionerna som ökade sina säljvolymer på varje rallyförsök.

Flera av de äldre och lätt gråhåriga "rävarna" här inne i Börshuset förklarade i natt att risken för en "big sell-off" ökar för varje dag som rallyförsöken kraschar.

"Folk investerar
i aktier när de är lyckliga och uppeggade och tror på marknaden, men just nu är det ingen som känner på det sättet", suckade en av Wall Streets mest erfarna analytiker, Ralph Acampora, Prudential Securities.

"Det är en mycket, mycket nervös stämning just nu", menade en annan analytiker, från Banc One Investors Advisors.

Mitt i det rådande åsiktskaoset kom så Mr Greenspan helt oväntat med ett försök att försäkra marknaden att USA-ekonomin fortsätter att förbättras, helt enligt planerna. Majoriteten av Wall Street-folket fick svettpärlor i pannorna och sålde av omedelbart efter hans tal. De tolkade hans plötsliga, "lugnande ord" som att Fed-chefen börjar bli nervös och fundersam på vart aktiemarknaden är på väg.

Även de tekniska
analytikerna är nu frustrerade:
"Marknaden är extremt översåld och alla våra sentiment indikatorer pekar på att vi måste få någon form av åtminstone kortvarigt rally under de närmaste veckorna", menar Stephen Massocca vid Pacific Growth Equities.

"Alla här i finanskvarteren har överreagerat på minsta lilla negativa rubrik. Det fanns ingen susning till slut om någon form av trendriktning under tisdagen, we were all over the place, men Nasdaq kom i gång med ett litet rally under slutminuterna, det var skönt. Det blir nog ett par reaktionsrallyn under de närmaste två dagarna", ansåg en handlare i ett av Wall Streets TV-program i natt.

Hörde förresten i går också ett par bioteknik-analytiker prata om det "svenskrelaterade" Oxigene, som det har varit ovanligt tyst om det senaste året. Uppmuntrande nyheter om bolagets anti-cancermedel sägs vara på väg att presenteras på en stor konferens i USA under de närmaste veckorna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?