Annons

Europas börser följde Nokias utveckling

Efter en blandad utveckling under förmiddagen slutade Europas ledande börser med en uppgång. Telekom var i fokus under tisdagen efter Nokias prognosuppdatering.Nokia meddelade bland annat att försäljningen bedöms minska med 2-6 procent under det andra kvartalet, jämfört med den tidigare prognosen om en ökning med 2-7 procent. Vinstprognosen lämnades däremot oförändrad.

Nokia föll inledningsvis kraftigt men aktien hämtade sig successivt under eftermiddagen. Nokia stängde på 14,10 euro i Helsingfors, 5,9 procent upp, där Generalindex steg 3 procent.

"Det är uppenbart att Nokia är i bättre form än någon av sina europeiska branschkollegor", kommenterade en analytiker på Pictet&Cie för Bloomberg News.

Bloomberg European 500 steg med 1,2 procent samtidigt som Dow Jones Euro Stoxx 50 noterade en uppgång på 2,2 procent.

I London steg FTSE 100 med 0,1 procent, där Vodafone följde telekomsektorns dagsutveckling och steg med 2,6 procent. Bland övriga storbolag noterades uppgångar i BT Group, upp 4 procent samt British Airways som steg med 3,5 procent.

Glaxosmithkline backade samtidigt 3,5 procent. Enligt uppgifter i Wall Street Journal hotas bolaget av en skattegranskning i USA avseende läkemedelsförsäljningen under perioden 1989-1999.

Parisbörsens CAC 40 steg 2,1 procent.

Enligt Bloomberg News uppger France Telecom och Orange att det finns en "klar legal grund" för att avsluta samarbetet med Mobilcom. France Telecom äger 28,5 procent i Mobilcom och bolaget har under en tid brottats med finansiella problem. Enligt AFX för dock France Telekom fortsatta samtal med olika parter om Mobilcoms framtid. France Telekom steg med 8,3 procent på Parisbörsen och var därmed högst upp på CAC 40.

Detaljhandelskedjan Carrefour klättrade 3,7 procent sedan amerikanska Wal-Mart rapporterat om en försäljningstillväxt under förra veckan.

I Frankfurt var Mobilcom en stor förlorare efter att aktien pressats under dagen av rykten gällande avtalet med France Telekom. Mobilcom hade strax efter klockan 18.00 tappat 46 procent. DAX 30 var vid samma tidpunkt upp 1,7 procent.

Bayer klättrade 1,8 procent. Goldman Sachs har höjt prognosen avseende vinst per aktie för 2002 men sänkt motsvarande prognos för 2003.

På Oslobörsen steg OBX 1,9 procent och i Köpenhamn handlades KFX upp 0,4 procent. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från FunMedAnnons

Funktionsmedicinsk läkarvård kan spara ditt företag miljoner

Peter Martin, grundare av FunMed, Sveriges ledande funktionsmedicinska klinikkedja
Peter Martin, grundare av FunMed, Sveriges ledande funktionsmedicinska klinikkedja

Fysisk och psykisk ohälsa bland medarbetare kostar svenska företag miljoner kronor varje år. Ska vi gå till botten med problemet är funktionsmedicin den enda långsiktiga lösningen. I Sverige är FunMed den ledande funktionsmedicinska klinikkedjan, som erbjuder unika och heltäckande utredningar som inte bara sparar enorma summor, utan också gör dina medarbetare friska - på riktigt.

Att känna sig trött, stressad, tung och ha ont anses ofta normalt när man blir lite äldre. Andelen sjukdagar blir högre och prestationsförmågan sämre när kaffet och sockret inte längre räcker för att piggna till. Följden blir stora kostnader för både medarbetaren, arbetsgivaren och samhället, inte minst vid frånvaro av ledare eller högpresterande personer. Historiskt har lösningen oftast varit att medicinera symptomen, men tack vare FunMeds etablering och expansion i Sverige är läget på väg att ändras. 

– Inom funktionsmedicin tar vi reda på grundorsakerna till ohälsan och åtgärdar dem. Fokus ligger alltså inte på att dämpa sjukdomssympton, utan på att hitta de underliggande faktorer som ligger bakom symptomen. Genom ett omfattande batteri av labtester, ingående frågeformulär och djuplodande personliga möten hjälper vi till att optimera din biokemi och livsstil – helst redan innan du blivit sjuk. Det är ett paradigmskifte inom vården och detta är vi först i Sverige med att göra, säger Peter Martin, grundare av FunMed, Sveriges ledande funktionsmedicinska klinikkedja.

Unik utbildning och process

FunMeds läkare har alla en traditionell läkarutbildning i botten och erfarenhet från den konventionella vården. Men de har också en unik funktionsmedicinsk utbildning och därmed förmågan att se till helheten snarare än bara till symptomen. För att skapa en komplett bild av hälsoläget gör FunMed moderna, extensiva laboratorieutvärderingar och hälsomätningar för att genom en noggrann kartläggning optimera personens biokemi och livsstil – oavsett utgångsläge. 

FunMed Executive Health Program

Genom FunMed Executive Health Program kan vem som helst utveckla sin hälsa för en radikal förbättring av sina hälsovärden, baserat på sina specifika utmaningar och hälsomål. Genom regelbundna besök och kontinuerlig kommunikation med FunMeds företagskunder, kan Peter skräddarsy lösningar som leder till friskare och mer högpresterande medarbetare. 

– Vi lägger mycket tid och fokus på individuellt stöd och rådgivning. Med kunskap är det helt enkelt lättare att göra de förändringar som krävs för att äntligen kunna balansera sin biokemi, avslutar Peter. 

Läs mer om FunMed

 

Mer från FunMed

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FunMed och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?