KMT tror osäkerheten för investeringar består 2002
Osäkerheten kring industrinvesteringar som präglade en stor del av föregående år väntas bestå under 2002. Den rådande osäkerheten om marknadsutvecklingen innebär att verkstadsbolaget KMT inte lämnar någon prognos för 2002.
Text
Artikeln är en del av vårt låsta innehåll. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.
Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.
Visa allt som ingår
Full tillgång till di.se med nyheter och analyser
Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid
Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev
Betala som
Betalsätt
Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.
Innehåll från Fido ConsultingAnnons
Så framtidssäkras kundmötet när regelverken skärps samtidigt som kunderna kräver enklare processer
Daniel Westin, Johanna Gisterå och Mikael Derkert, affärs- och verksamhetskonsulter på FiDo Consulting. Foto: Felicia Yllenius
Regelverken för aktörer inom bank, finans och försäkring blir fler och hårdare – men samtidigt förväntar sig kunderna en enklare och mer sömlös interaktion.
– Här uppstår en motsättning. Branschens aktörer måste hitta en balans för att inte förlora kunder och det kan vi hjälpa dem med, säger Johanna Gisterå, specialist på regelverkens inverkan på kundmötet, på FiDo Consulting.
Digitaliseringen slår igenom på bred front och konsumenter är i dag vana att med några klick handla varor och tjänster online. Bankbranschen omfattas dock av olika regelverk, som ständigt byggs på och blir mer komplexa. Här finns bland annat regelverk för kundkännedom, kundskydd, hållbarhet, provisionsmodeller, betalningstjänster och penningtvätt.
Att implementera och underhålla regelverken stjäl stora resurser från en organisation samtidigt som de genom sin omfattning kan skrämma bort kunderna. Genom att digitalisera dessa processer kan en förenkling och effektivisering uppnås.
– I dag sköts ofta affärsutveckling, kundupplevelse och regelefterlevnad som separata stuprör. Vad man måste göra är att gifta ihop dem så att arbetet kan ske sömlöst tillsammans, hela vägen, säger Johanna Gisterå.
FiDo bygger bryggor inom organisationen
Inom en organisation har ofta en säljavdelning och en complianceavdelning olika drivkrafter och mål.
– Genom att bygga en brygga mellan dem och hitta nya vägar att samarbeta kan vi hitta bättre lösningar för kunden, säger Mikael Derkert, konsult inom affärsutveckling på FiDo Consulting.
Han förklarar att nya aktörer i branschen inte tyngs av sin historia.
– De kan lättare utforma mer smidiga lösningar baserade på kundinsikter, snarare än att digitalisera gamla, manuella processer. Gör man på rätt sätt kan man bli en vinnare, säger han.
I en större organisation kan lokala enheter ha stort självbestämmande. Det kan leda till att sälj- och onboardingprocesser för samma tjänst kan variera väldigt mycket.
Daniel Westin är konsult inom process och effektivisering på FiDo Consulting.
– Kundmötesprocesser har fått växa ut fritt och kan därför spreta väldigt mycket. Dessa behöver ensas, så att man inte måste digitalisera ett helt nystan av olika lösningar och processer även om alla möter regelverken, säger han och tillägger:
– Det finns en väldig styrka från effektivitetssynpunkt att få till gemensamma processer i hela organisationen.
FiDo har kompetens för att framtidssäkra kundmötet
På FiDo Consulting kan man erbjuda kompetens för att framtidssäkra kundmötet genom att balansera digitalisering och regelverk i verksamhetens löpande arbete med affärsutveckling.
– Vi hjälper våra kunder, banker, oavsett var de står i sin resa, med analys, målbild eller genomförande. Vi verkar dagligen för att bankerna ska leverera smidigare tjänster och bättre kundupplevelser, avslutar Johanna Gisterå.