Uppåt i Tokyo

Majoriteten av de ledande börserna i Asien steg under tisdagens handel på hopp om en ökad efterfrågan bland chiprelaterade aktier. Detta sedan amerikanska Novellus uppgivit att försäljningen under det andra kvartalet kommer att bli bättre än väntat.


Nikkei 225 slutade på 11.347, en uppgång med 1,9 procent. Det bredare Topix steg med 1,2 procent.

Bland vinnaraktierna återfanns Tokyo Electron och Advantest efter Novellus prognos.
Besked om att orderingången ökar för amerikanska Texas Instruments fick därutöver bolag som exempelvis Kyocera och halvledarbolaget Rohm att stiga.

Bland branscherna intog kommunikationsindex vinnartronen med en uppgång på 3,1 procent. Även läkemedel gick starkt, upp 1,4 procent.

Hongkongbörsens Hang Seng Stock-Index noterades oförändrat runt klockan 8.10, där många fastighetsrelaterade bolag utvecklades svagt.

"Hongkongs fastighetspriser kommer inte att återhämta sig förrän i slutet av året", säger Andrew Taylor vid SG Securities, rapporterar Bloomberg News.
Teknik- och telekombolagen gick däremot upp 0,2 procent som grupp.

Singaporebörsens Straits Times index var upp 0,2 med Singapore Airlines upp 2,2 procent i spåren av en förbättrad passagerartrafik under mars.

Weighted-index i Taiwan ökade 1,0 procent. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?