1515
Annons

Börsen inleder uppåt

Stockholmsbörsen inledde tisdagens handel med stigande kurser och följde därmed utvecklingen i övriga Europa.


Runt klockan 10.00 hade OMX stigit 1,0 procent till 781,1 och aktier för cirka 1,7 miljarder kronor hade handlats.

Ericsson B steg 0,8 kronor till 39,0 kronor och Nokia klättrade 8,0 kronor till 206. Ericsson har tecknat ett outsourcingavtal med MMO2 i Holland. Nokia ska därutöver leverera radioaccess för 3G-nät till MMO2.

Sammantaget var IT-bolagen upp 2,0 procent som grupp och telekom stärktes 1,1 procent.

Dagens Industri skriver att Skandias styrelse hotar att avgå om inte det nya optionsprogrammet i Skandia får klartecken från storägarna på bolagsstämman på onsdag. Skandia var upp 1,0 till 50,0 i hög omsättning.

Volvo, upp 1,0 till 201,0, ser enligt uppgifter i Financial Times en vändning på den Nordamerikanska lastbilsmarknaden. Nedgången i Europa har också visat sig vara mindre allvarlig än befarat.

"Att Volvo har sett ökad orderingång i Nordamerika för både lastbilar och anläggningsmaskiner är nytt. Det har de inte sagt tidigare och det borde stärka kursen. Samtidigt är ju kursen redan rätt så hög så effekten blir nog inte så stor", säger en analytiker till Direkt.

Cyber Com sjönk 80 öre till 35 kronor efter kvartalsresultatet och även HQ.se Fonder har rapporterat. Under tisdagen väntas också siffror från Investor, som steg 1,5 till 119 inför det.
(Direkt)


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?