1515
Annons

USA tror på överraskningar

Är det dags för önsketänkarnas vecka igen, månne? Både Dow Jones Index och Nasdaq Index backade 0,8 procent totalt förra veckan och DJI gick ned fjärde veckan i rad och Nasdaq ned femte veckan i följd. Trots det var det oväntat många positiva och optimistiska röster som hördes på Wall Street under helgen.


"Den här marknaden handlar som vanligt helt om att vara investerad i de rätta sektorerna och aktierna. Ni journalister fokuserar mest på de dramatiska aktierna, där företagen har problem. Det är olyckligt, tycker jag, för två tredjedelar av samtliga aktier här i USA befinner sig just nu i en optimistisk fas (bullish trend)", menar Bob Dickey, analytiker vid Dain Rauscher.

Han, liksom flera andra tunga analytiker, som jag talade med under söndagen, anser att marknaden är mycket nära att "bottna ur". Flera förklarade att onsdagens Greenspan-tal till kongressen mycket väl kan utlösa en "psykologisk bottennivå", om Fedchefen är tillräckligt optimistisk men samtidigt håller tillbaka alla indikationer om räntehöjning redan i maj.

Det var också överraskande många som andades optimism inför Motorolas rapport efter börsens stängning i morgon och Intels rapport:

"Vad jag hör i mina kanaler är att företagen nu förbereder sig för att börja köpa datorchips och andra teknologikomponenter snabbare än vad vi trott", berättar Tim Summers, analytiker i Chicago.

"Folk i allmänhet underskattar teknologibolagen. Jag tror det här året kommer att bli det kraftfullaste investeringsåret i teknologisektorns historia", anser Arnold Berman vid SoundView Technology.

Dags för fjärde Nasdaqrallyt kanske? Under förra året brakade Nasdaq Index upp i tre "misslyckade" teknologirallyn, varje gång upp mer än 20 procent, på samma vinstförväntningar som nu tycks finnas här på Wall Street igen. Frågan är om ekonomin den här gången hunnit vända uppåt så mycket att förväntningarna kan infrias. Det lär vi veta i slutet av den här veckan...


Innehåll från StaplesAnnons

Staples: Det är smart att betala frakt

Vem betalar för transporten när frakten ingår i priset? Förmodligen både du och miljön. Men genom att visa och debitera transportkostnaden separat istället för att baka in den i produkternas pris vill Staples ge sina kunder större möjlighet att göra både ekonomiska och klimatsmarta val.

– Fraktfritt är sällan fraktfritt på riktigt. Vi tycker det är mycket bättre att redovisa transportkostnaderna tydligt och transparent, samtidigt som vi berättar för kunderna hur de kan minska dem. Med smartare beställningsrutiner kan antalet leveranser och därmed också både kostnader och klimatutsläpp kapas rejält, säger Fredrik Marcus, som är Sales Director för Staples i Sverige.  

Vad kan man då själv påverka som avtalskund? 

– Att samla ihop sina beställningar till större men färre order är en väldigt effektiv åtgärd. Och om en produkt skulle saknas hos oss och behovet inte är akut, så kanske man kan vänta någon extra dag så att allt kan levereras vid ett och samma tillfälle. En så enkel sak som att vara noga med att ange korrekt leveransinformation är också viktigt för att minska antalet transporter, säger Fredrik Marcus. 

Som ett led i Staples totala klimatarbete fokuserar man nu på att optimera alla delar av transportkedjan, från leverantörer via lager och hela vägen till kund. 

– Ja, även om transporterna bara står för cirka tre procent av vår totala klimatpåverkan, så är det en av de delar som faktiskt är enklast att påverka. Genom att öppet redovisa fraktens pris ger vi våra kunder ett starkt incitament att bidra till förändringen, säger Fredrik Marcus. 

Kort om Staples
Som ledande leverantör av kontorsmaterial och integrerade lösningar för små, medelstora och stora företag har Staples gedigen kunskap om arbetsplatser. Med ett brett utbud av produkter och lösningar som kan skräddarsys samarbetar våra experter med dig för att säkerställa att din arbetsplats har allt som behövs för att användas optimalt – when your space works, everything works.

www.staples.se

Mer från Staples

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Staples och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?