1515

GM gav ytterligare bränsle till Trelleborg

TRELLEBORG - Under de senaste tre veckorna har flera av de tunga mäklarhusen på Wall Street diskret startat bevakning av Trelleborg-aktien.


Vid en road-show för två veckor
sedan i New York och i Boston tycks VDn Fredrik Arp genomfört en uppdatering som imponerat på analytikerna och fondförvaltarna. Jag har talat med några av dem under det senaste dygnet. En av dem, David Marcus (Marcstone Capital) säger att han köpte Trelleborg på lite drygt 70-kronorsnivån:

"Jag ser mitt innehav som långsiktigt, så länge ledningen fortsätter att vara så här fokuserat på kärnverksamheten som den är just nu. Det tror jag är nyckeln till företagets framgång.

Schroder Salomon Smith Barneys europeiska "auto team" startade i förra veckan bevakning av Trelleborg med en "outperform". Analytikern Thomas Besson anser att aktien handlas med 10-procents rabatt och har satt riktkursen till 105 kronor, utan att ange tidsperspektivet.

Konsensus bland analytiker som bevakar Trelleborg verkar vara en riktkurs på 95-110 kronor på 6-12 månaders sikt.

Det kan vara en bra ide att försöka följa hur bilindustrin går.

En stor del av framgångspsykologin kring Trelle tycks vara uppbyggd kring den fortsatta utvecklingen för den amerikanska bilindustrin.

Under måndagen fick Trelle-aktien nytt bränsle via uppmuntrande framtidsuttalanden från GM igår, som också bidrog till den allmänna börsuppgången i USA.

Wall Street Journal har haft
en artikel om BMWs satsning på ljud- och vibrationsdämpande produkter i den nya 7-serien och den förväntade ökade efterfrågan av just de här produkterna i alla bilar framöver. Flera av analytikerna, som jag talat med på Wall Street, nämner AVS (Anti Vibrations System) som en av Trelleborgs framtidssektorer. Enligt Trelleborg är företaget ledande i världen på AVS.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?