1515

Oljebolag vinnare på Europas börser

Utvecklingen var blandad på de europeiska börserna under måndagens handel, men en klar förstärkning märktes under eftermiddagen sedan Wall Street öppnat med stigande kurser.


En kraftig uppgång i oljepriset placerade oljebolagen högst upp på vinnarlistan medan flygbolagen sjönk på oro över att högre oljepris ska pressa deras vinster.

Klockan 17.47 var DJ Euro Stoxx 50 upp 0,7 procent och Bloomberg European 500 noterades 0,2 procent högre.

Energisektorn klättrade 1,8 procent. Priset på råolja nådde på eftermiddagen den högsta nivån på 3 månader på 29:10 dollar per fat efter ett uttalande från Opec att det inte finns några planer att höja oljeproduktionen under de närmaste två veckorna för att motverka strejken i Venezuela.

På Londonbörsen steg FTSE 100 med 1,2 procent.
BP steg 2,3 procent. Wall Street Journal skriver att BP överväger att sälja olje- och naturgastillgångar i Nordsjön värda flera miljarder dollar.

Shell noterades 3,4 procent högre.
Vodafone tillbakavisar uppgifter i söndagens Independent om att bolaget överväger att utnyttja sin option på att sälja sin andel om 45 procent i Verizon Wireless. Aktien gick upp 1,3 procent.

DAX 30 i Frankfurt sjönk 1,4 procent med Lufthansa i täten, ned 4,4 procent.
Deutsche Telekom har fått klartecken från den nationella telefonmyndigheten att höja priserna. Prishöjningen blir dock betydligt lägre än vad bolaget ansökt om och aktien sjönk 2,4 procent.

I Paris gick CAC 40 upp 0,2 procent med oljebolaget Total Fina Elf upp 2,0 procent.

Dexia steg 3,4 procent efter att ha sålt sin nederländska internetmäklarenhet, Alex, till Rabobank.

Inom telekom tappade Orange 6,1 procent och France Telecom sjönk 4,8 procent.

Wall Street Journal skriver att EU-kommissionen har starka invändningar mot den franska regeringens planer på att lämna Europas mest skuldsatt telekombolag för att bankerna inte är involverade. Den franska regeringen äger 56 procent i France Telecom och har gått med på att låna bolaget 9 miljarder euro till marknadsmässiga räntor.

"Om planen skulle ifrågasättas kommer det att sätta sig i aktiekursen", säger en fondförvaltare till Bloomberg News.

Bland de nordiska börserna steg KFX i Köpenhamn med 0,2 procent. Vestas Wind Systems presenterade en order värd 69 miljoner euro efter fredagens stängning och aktien steg 5,3 procent.

HEX Generalindex i Helsingfors steg 0,2 procent medan OBX i Oslo gick ned 1,1 procent. P4 Radio Hele Norge, Norges nästa största radiostation, gick ned 75 procent, efter beskedet att det norska kultur- och kyrkodepartementet inte förnyar bolagets licens för nationell kommersiell radio.


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?