Annons

Hopp om sänkt USA-ränta lyfte Asiens börser

Merparten av de asiatiska börserna noterade uppgångar på onsdagen på förhoppningar om en amerikansk räntesänkning medan Japan höll sig mer avvaktande.


I Japan hade en oro infunnit sig för att den väntade räntesänkningen i USA inte kommer att vara tillräcklig för att stärka eftefrågan och ekonomin.
Nikkei 225 slutade 0,2 procent upp till 8.953 samtidigt som det bredare Topix slutade 0,2 procent lägre.

En aktie som tog stryk i Tokyo var Canon, ned 2,5 procent.
Bland de japanska branscherna gick läkemedel mot strömmen, upp 0,6 procent. Takeda Chemical och Yamanouchi Pharmaceutical handlades upp efter starka rapporter.

I Australien fick index bränsle av en kraftig uppgång i mediajätten News Corp efter att bolaget presenterat sitt kvartal.

I Taiwan fick index draghjälp av halvledartillverkare på förhoppning om en amerikansk räntesänkning. Taiwan Weighted index slutade 3,5 procent högre.

I Hongkong var stämningen också positiv och Hang Seng-index hade klättrat 1,5 procent runt klockan 8.45, svensk tid. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?