1515

Telekom slagpåse på Europabörser

Kurserna på de ledande europeiska börserna sjönk markant på tisdagen.
Telekombolagen, både operatörer och leverantörer av utrustning, var väl representerade bland förlorarna och båda branschindexen tappade 4,0 procent.


DJ Euro Stoxx 50 var ned 2,6 procent och Bloomberg European 500 noterades 2,0 procent lägre.

I Paris sjönk CAC 40 2,4 procent.

Vivendi Universal redovisade en nettoförlust på 1,23 miljarder euro för det tredje kvartalet (-960). Efter att ha tecknat ett lån på totalt 1 miljard euro är nu krisen över vad gäller bolagets kontanta tillgångar enligt finanschefen Jacques Espinasse. Aktien gick mot strömmen och steg 3,4 procent.

Spekulationer om att BNP Paribas håller på att köpa ytterligare aktier i Credit Lyonnais fick BNP att backa 3,5 procent. Credit Lyonnais, som steg 20 procent på måndagen efter BNP:s aktieköp, noterades oförändrat.

Försäkringsbolaget Axa bekräftar att bolaget övergivit sin målsättning om en vinsttillväxt på 20 procent 2002 och i stället spås nu 10 procents ökning. Aktien backade 4,7 procent.

France Telecom föll kraftigt, i likhet med hela telekomsektorn, och var ned 9,7 procent.

I Frankfurt var DAX ned 2,6 procent.

Deutsche Bank sjönk 2,5 procent sedan de sålt sin finansieringsenhet för privatkunder till E-trade Bank för omkring 100 miljoner dollar.

CSFB har höjt riktkursen för SAP till 100 euro, men aktien gick ned 2,4 procent till 88 euro. Mäklare uppger att SAP pressades av vinsthemtagningar efter den senaste tidens uppgång.

I London noterades FTSE 100 1,2 procent lägre.

Vodafone var högt på förlorarlistan med en nedgång om 4,1 procent. Deutsche Bank skriver i en analys att Vodafones aktie är för dyr och att bolagets egna prognoser är för optimistiska.

BT Group planerar en aggressiv återkomst på mobiltelefonmarknaden och bolaget kommer troligtvis att spendera tiotals miljoner pund för att marknadsföra satsningen i början av nästa år, skriver Financial Times. BT var 1,9 procent ned.

Mytravel tappade 6,1 procent sedan bolaget skjutit på rapporteringen av sitt resultat. Mytravel uppger att bolaget är i långtgående samtal med sina banker och att ett resultat av detta ska presenteras inom kort.

Ännu sämre gick det för flygbolaget Easyjet som tappade 13,6 procent sedan bolaget rapporterat en lägre vinstökning än väntat.

I Norden gick Köpenhamns KFX ned 0,4 procent medan Helsingfors HEX Generalindex sjönk 2,3 procent.

Oslobörsen OBX sjönk 0,5 procent där Statoil noterade en ny lägsta nivå i spåren av en starkare krona och lägre oljepris. OMX i Stockholm var 1,9 procent ned. (Direkt)


Innehåll från VerizonAnnons

Här är framtiden inom nätverkssäkerhet: ”Har en enorm potential”

Det finns många tydliga fördelar med digitaliseringen för företag. Men verkligheten är att många team som arbetar med affärsteknologi har svårt att hantera och säkra en komplex och mångfacetterad it-miljö. Det nya säkerhetskonceptet Secure Access Service Edge kommer att omdefiniera företagets framtid.

Läs rapporten: Så skyddar du din organisation från cyberhot.  

I dag är många företag oroliga över ökningen av it-säkerhetshot. Hur ska de lyckas balansera tryggheten och säkerheten i sin molnbaserade infrastruktur i takt med den tekniska utvecklingens framfart?

Uppkomsten av en ny hybrid arbetsmodell medför många fördelar som till exempel högre produktivitet och bättre mående bland de anställda. Samtidigt är säkerhetsaspekterna tillräckligt oroande för att ge även det mest snabbrörliga och progressiva it-teamet huvudvärk. 

Enligt säkerhetsrapporten ”Verizon Data Breach Investigations Report”, beror 85 procent av alla dataintrång på den mänskliga faktorn. Digitaliseringen i samhället är med andra ord en dröm för många cyberbrottslingar. Vi använder allt fler appar, enheter och plattformar samtidigt som vi har en hybrid arbetsmiljö. Men det går att omvärdera nätverkssäkerheten med hjälp av Secure Access Service Edge, SASE. 

Säkerheten är en grundläggande beståndsdel av nätverket

Begreppet myntades av Gartner 2019 och innebär huvudsakligen att ett företags nätverk kopplas samman med avancerade och robusta nätverkssäkerhetstjänster, som till exempel Zero Trust-nätverksåtkomst, brandvägg som tjänst och Cloud Access Security Broker. Men för vissa företag, som Verizon Business, har konceptet SASE funnits långt innan Gartner namngav det; för att garantera att säkerheten är en grundläggande beståndsdel av nätverket, samtidigt som molnerbjudanden alltid har varit centrala för företaget. 

Enligt en undersökning från Dell’Oro Group spås SASE-marknaden som helhet uppnå en årlig tillväxttakt på 116 procent och uppgå till 5,1 miljarder dollar 2024. SASE har en enorm potential. Om tre år kommer fyra av tio företag att ha strategier för införande av SASE. Det faktum att SASE-infrastruktur finns i molnet gör det lättare för företag att optimera sin åtkomstprestanda och sammanlänka sina resurser, oavsett plats. Fördelarna är bland annat minskad utvecklingstid, snabbare speed-to-market och förbättrad flexibilitet.

När det gäller SASE så finns det ingen lösning som passar alla företag. Verizon Business konstaterar att det är viktigt att arbeta tillsammans med en partner som förstår komplexiteten i de nätverks- och säkerhetsfunktioner som ingår i SASE. 

När företag i allt högre grad använder molnet, distansarbete och är beroende av nyare teknik, som 5G och höghastighetsinternet, kommer ”rena” SD-WAN-lösningar utan integrerad säkerhetsfunktionalitet att få det svårt att förse företag med den säkerhet de önskar. 

Läs mer om hur du skyddar din komplexa digitala miljö 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?