Annons

Välkommen till Crazy Street, Kurt Hellström!

För första gången på drygt fyra år stängde indexen här på Wall Street upp för sjunde veckan i rad. Olyckskorparna i media gnydde och varnade hela veckan att alla negativa nyheter, alltifrån ekonomin till Irak, till slut skulle fälla uppgångshysterin. Men rallyt höll ut!

Det här är ett av de äldsta visdomsorden på Crazy Street:
"Don't fight the tape", gå inte emot trenden!"

Alltfler analytiker här i finanskvarteren börjar så nätt tro på "övernaturliga krafter", verkar det som:
"Tja, vad ska jag säga. Marknaden borde gå nedåt nu, det är helt solklart, vi har inte sett några som helst övertygande fundamenta som indikerar att ekonomin håller på att vända uppåt igen. Men indexen bara fortsätter uppåt, nu börjar jag tro att det kanske kommer att hålla i sig året ut", säger Michael Driscoll, handlare vid Bear Stearns.

Teknologi har
hittills lett uppgången. Och nu börjar speciellt telekomsektorn att få allt större uppmärksamhet.

Wall Street Journal
skriver i sin nätupplaga i natt att till och med ett företag som Ericsson, som bara för några månader sedan beskrevs med "skräptermer", nu är upp 167 procent sedan den 9 oktober.

I dag genomför
Ericsson en road-show här i New York. Och här är ett par personliga små tips till dig, Kurt Hellström:

* Håll dig till sanningen
, som vanligt. Säg inte ett ljud om tänkbara utvecklingar och möjliga 3G-spel, om de är bara är "tänkbara". Du har en sådan genomslagskraft här på Crazy Streetan att minsta semantiska misstag kan få kursgenomslag i endera riktningen...och framför allt, le inte för mycket, då tror psyklirarna här att du försöker dölja några jättebeställningar...

* Strunta i alla provokativa frågor, som vanligt. Skyll på taskig hörsel eller något sådant när Morningstars evige dödgrävare börjar babbla om "är det inte dags snart för Ericsson-aktie-bubblan att spricka??"

Ha tålamod med
Crazy Street, Kurt Hellström!


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?