1515

Inte en tillstymmelse till riktning på Wall Street

Det är många lösa boliner här inne på Börshuset i New York just nu. Inte tillstymmelse till någon hållbar riktning, alla skyller på Irak-konflikten, men ingen vet egentligen vad vi alla väntar på.


Det är nog det som är dagens sanning.
"We have no idea' why the market is weak!"
Det förklarade en av de ledande analytikerna för miljoner TV-tittare i CNBC-kanalen i natt.

Ingen aning om vad som händer på aktiemarknaden!

OK, det låter som en billig ursäkt, men bristen på trendriktning är nu så uppenbar att inte ens "risken att förlora ansiktet" kan hindra väletablerade analytiker från att tala klarspråk om sin "förvirring".

Historiskt sett borde det vara perfekt tidpunkt för att köpa aktier och det borde vara hög tid för ekonomin att sätta fart uppåt.

Och det borde finnas en hel del optimism hos investerarna. Iraks regering har ju förklarat att man kommer att göra precis som FN krävt.

Och kom inte och skyll på risken för deflation längre. Inflationssiffrorna igår talar sitt tydliga språk, det finns fortfarande efterfrågan i ekonomin.

So what's going on, Wall Street?

Den iskalla sanningen, kära läsare, är att det inte finns några nyheter längre. Vi har sett, hört, läst allt. Det mesta känns som gammal skåpmat. Irak, taskiga vinstsiffror, terroristhot och terroristvarningar och giriga VD-ar som lirar skjortan av oss. Vi är helt enkelt uttröttade på alla pessimistiska storisar.

Vi behöver desperat en "upside catalyst", någon kanonbra nyhet som är glad och trevlig och positiv och som vi vågar lita på.

Kom igen, Mr Miljardären Buffett, kan du inte köpa upp General Electric, ABB, Worldcom, Enron och så ösa in dina fantasisummor i statens räkneverk, vi behöver få ner skatten till 2-3 procent och glöm inte, ge någon liten miljon till stackars Saddam därborta, han behöver ett nytt bibilotek så han kan ha något att göra på "gamla dar".

Vilken härlig värld som väntar oss!
Dags att börja köpa aktier igen kanske...Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?