1515

Exportbolagen lyfte Tokyobörsen

De ledande börserna i Asien drog åt olika håll under onsdagens handel, där press kom från nedgångarna på Wall Street under tisdagen.
I Japan hade de exportberoende bolagen däremot en bra dag, i spåren av en svag yen mot dollarn.


"Den svagare yenen
kommer att hjälpa exportbolag som exempelvis tillverkare av bilar och elektronik att generera vinst från försäljning utomlands", säger Satoru Kanoko vid Prudential, skriver Bloomberg News.

Vid stängning hade Nikkei 225 index gått upp 1,1 procent till på 8.460. Det bredare Topix-index var upp 1,7 procent.

På vinnarsidan återfanns bland annat Honda Motor, Nissan Motor och Sony.

Nyheten om att Bank of Japan i sin månadsrapport för november sänker den ekonomiska bedömningen för Japan, tyngde dock utvecklingen.

I Hongkong hade Hang Seng gått upp 0,4 procent runt klockan 8.00 svensk tid. China Mobile handlades upp sedan bolagets abonnenter steg till 113,6 miljoner under oktober.

"Det är brist på nyheter på den breda marknaden. Hang Seng fick stöd av China Mobile efter abonnentsiffrorna", säger Yk Chan, analytiker vid CEF, rapporterar AFX.

I övrigt var Straits Times index i Singapore ned 0,6 procent.

Taiwans TWSE-index
slutade i sin tur ned 1,5 procent. Philips, som äger runt 30 procent av Taiwan Semiconductor, har sagt att det ännu är för tidigt att förutspå en återhämtning inom halvledarsektorn. Taiwan Semiconductor var ned omkring 3,0 procent. (Direkt)


Innehåll från KIAAnnons

Kia EV6 Årets premiumbil i Tyskland

Efterlängtad och redan prisbelönt.

Kia EV6 har utsetts till ”Årets Bil i Tyskland” i kategorin Premium.

Nu lanseras den helelektriska crossovern i Sverige.

Så bra är Kia EV6 – årets premiumbil i Tyskland

Uttrycket ”premium” i bilbranschen finns på många marknader, men någon exakt definition av begreppet finns inte. Det brukar dock handla om en bil av ett känt märke, som är påkostad och har hög upplevd kvalitet.

Allt detta stämmer in på nya helelektriska Kia EV6 – som utsetts till ”Årets Bil i Tyskland 2022” av tyska Årets Bil (GCOTY) just i kategorin Premium.

Kia EV6, som precis lanseras i Sverige, fick den prestigefyllda utmärkelsen före en mängd konkurrenter av en jury bestående av 20 journalister i Tyskland.

– Det är fantastiskt att se Kia EV6 vinna priset Årets premiumbil i Tyskland. Även om leveranserna av vår innovativa helelektriska crossover bara har börjat, är det tydligt att EV6 sätter nya standarder för laddningsprestanda, teknik och interiörutrymmen, säger Jason Jeong, vd Kia Europe.

Ultrasnabb laddning

Att få utmärkelsen Årets premiumbil i Tyskland är inte bara ett erkännande för det arbetet som Kias dynamiska team gör utan även ett kvitto på den lyckade satsningen på den helelektriska plattformen Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Kia EV6 kan köras upp till 528 kilometer på en laddning och tack vare avancerad 800V-teknik är ultrasnabb laddning av batteriet (77,4 kWh) möjligt.

Vid en laddstation med minst 250 kW kan batteriet snabbladdas från 10 till 80 procent på bara 18 minuter eller så kan du på endast 4,5 minuters laddning uppnå en räckvidd på 100 km.

”Något alldeles extra”

Kia EV6 kommer i fyra utföranden och erbjuds i bakhjuls- och fyrhjulsdrivna konfigurationer, 168 kW (228 hk) respektive 239 kW (325 hk). Toppmodellen – fyrhjulsdrivna EV6 GT lanseras i slutet av 2022. GT levererar 430 kW (585 hk) och accelererar 0-100 km/h på 3,5 sekunder.

– Kia EV6 är inte bara den första modellen baserad på vår nya Electric-Global Modular Platform (E-GMP), den är också först med den nya och djärva Opposites United-designfilosofin, säger Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer på Hyundai Motor Group.

– Den emotionella designen, imponerande räckvidden och ultrasnabba laddningen gör Kia EV6 till något alldeles extra. Vi är stolta över att ta emot utmärkelsen Årets premiumbil i Tyskland, det är ett erkännande för det briljanta arbetet från vårt dynamiska Kia-team.

Snabb laddning, lång räckvidd och ett gott klimatsamvete – nya Kia EV6

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?