Annons

Exportbolagen lyfte Tokyobörsen

De ledande börserna i Asien drog åt olika håll under onsdagens handel, där press kom från nedgångarna på Wall Street under tisdagen.
I Japan hade de exportberoende bolagen däremot en bra dag, i spåren av en svag yen mot dollarn.


"Den svagare yenen
kommer att hjälpa exportbolag som exempelvis tillverkare av bilar och elektronik att generera vinst från försäljning utomlands", säger Satoru Kanoko vid Prudential, skriver Bloomberg News.

Vid stängning hade Nikkei 225 index gått upp 1,1 procent till på 8.460. Det bredare Topix-index var upp 1,7 procent.

På vinnarsidan återfanns bland annat Honda Motor, Nissan Motor och Sony.

Nyheten om att Bank of Japan i sin månadsrapport för november sänker den ekonomiska bedömningen för Japan, tyngde dock utvecklingen.

I Hongkong hade Hang Seng gått upp 0,4 procent runt klockan 8.00 svensk tid. China Mobile handlades upp sedan bolagets abonnenter steg till 113,6 miljoner under oktober.

"Det är brist på nyheter på den breda marknaden. Hang Seng fick stöd av China Mobile efter abonnentsiffrorna", säger Yk Chan, analytiker vid CEF, rapporterar AFX.

I övrigt var Straits Times index i Singapore ned 0,6 procent.

Taiwans TWSE-index
slutade i sin tur ned 1,5 procent. Philips, som äger runt 30 procent av Taiwan Semiconductor, har sagt att det ännu är för tidigt att förutspå en återhämtning inom halvledarsektorn. Taiwan Semiconductor var ned omkring 3,0 procent. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?