Annons

Svagare yen lyfte Tokyobörsen

Tisdagens handel på de asiatiska börserna innebar ett stopp, åtminstone tillfälligt, för den senaste tidens nedgångar.


Tokyobörsen, som upplevde
den största nedgång under måndagen på över tre månader, steg något med hjälp av exportbolagen. Detta till följd av att yenen försvagats ytterligare på måndagen.

"Återhämtningen i Japan är till stor del beroende av exportbolagens tillväxt och för det behövs en svagare yen", sa en portföljförvaltare till Bloomberg News.

Sony och TDK fanns bland vinnarna genom att stiga 1,2 respektive 1,7 procent.

Murata Manufacturing och andra maskintillverkare handlades lägre efter att statistik visat på en minskning i orderingången i augusti.

Nikkei 225 steg 0,2 procent till 8.709 medan det bredare Topix slutade oförändrat.

Singaporebörsens Straits Times index hade klockan 8.45 stigit 1,3 procent, på väg mot den största uppgången sedan den 13 augusti. Natsteel gick starkt sedan närstående 98 Holdings lämnat ett erbjudande om att köpa aktier i Natsteel för 1:93 Singaporedollar per styck.

Även i övrigt märktes mindre uppgångar. Hang Seng index i Hongkong var före lunchuppehållet upp 2,0 procent.

Weighted Index i Taiwan slutade upp 1,0 procent och koreanska Kospi 100 index gick upp 1,3 procent. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?