Annons

Regeringsplan inte nog för Tokyobörsen

Japanska aktier sjönk under torsdagens handel sedan regeringens antiinflationsplan som offentliggjordes på onsdagen fått ett ljummet mottagande.


Den ekonomiska planen tyder på att regeringen inte kommer att öka utgifterna i år. Bolag såsom NTT Docomo, som i hög grad är beroende av den inhemska efterfrågan, handlades ned.

"Regeringen har inte gjort någonting som fått mig att bli mindre pessimistisk om riktningen i den japanska ekonomin", säger en förvaltare till Bloomberg News.

Nikkei 225 i Japan stängde 1,3 procent lägre till 8.640. Det bredare Topix index sjönk samtidigt 0,9 procent. Bankerna stod för en femtedel av uppgången.

Flera bolag med hemmamarknaden som huvudsaklig bas sjönk. NTT Docomo var ned 0,9 procent och Nippon Telegraph & Telephone, japans största operatör, tappade 4,3 procent.

Flera banker noterade dock uppgångar till följd av åtgärder i planen som verkar för att bankerna bland annat ska minska andelen dåliga lån.
Inom banksektorn steg Mizuho 6,3 procent och UJF klättrade 5,7 procent.

Advantest, tillverkare av chiputrustning, steg 5,0 procent. Order för denna utrustning fördubblades i september jämfört med i fjol, enligt statistik från Semiconductor Equipment Association.

På övriga börser i Asien var Hang Seng Index i Hongkong ned 0,4 procent klockan 9.00 och Straits Times Index i Singapore noterades 1,0 procent lägre.

I Sydkorea steg Kospi 200 med 0,1 procent. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?