Annons

Alcatel vinnare på Parisbörsen

De ledande börserna i Europa steg under onsdagens handel efter positiva rapporter från bland andra Alcatel och Unilever.


Uppgångar i den
tidiga handeln på Wall Street bidrog också till att lyfta börshumöret.

Runt klockan 17.45 hade Bloomberg European 500 gått upp 2,4 procent och DJ Euro Stoxx 50 noterades 3,7 procent högre.

Bäst utveckling visade Parisbörsen med en uppgång i CAC 40 på 4,0 procent. Starkt bidrag till uppgången kom från Alcatel, vars aktie steg med hela 40,5 procent sedan bolaget sagt sig vara säkert på att kunna visa vinst nästa år. Alcatel räknar också med att försäljningen under det fjärde kvartalet blir minst 10 procent högre än tredje kvartalets.

Cap Gemini, som släppte försäljningssiffror efter handelns stängning, slutade 11,2 procent högre. ST Microelectronics följde med upp och klättrade 9,0 procent.

Frankrikes största återförsäkringsbolag Scor tappade däremot hela 28,8 procent sedan bolaget sagt sig behöva göra en nyemission på minst 250 miljoner euro för att stärka balansräkningen.

FTSE 100 i London var upp 1,7 procent med Unilever i täten. Unilever steg 6,2 procent sedan bolagets resultat för det tredje kvartalet stigit med 68 procent, vilket var mer än vad analytikerna hade räknat med. Inbrytning på nya geografiska marknader, positiva effekter av det pågående strukturprogrammet och ett större fokus på färre produkter bidrog till resultatförbättringen.

BP återhämtade därutöver delar av tisdagens tapp och var upp 2,9 procent.

I Frankfurt var DAX upp 3,2 procent med Epcos, SAP och Siemens på vinnarlistan. Volkswagen redovisade ett lägre resultat än väntat, men en försäljning i linje med förväntningarna. Bolaget upprepade också sina prognoser om ett resultat på 4 miljarder euro för helåret. Aktien gick upp 0,2 procent.

I Norden steg HEX Generalindex med 1,6 procent med Nokia upp 2,4 procent.

Papperskoncernen M-Reals aktie sjönk 0,3 procent. Bolaget rapporterade ett bättre resultat än väntat men något lägre försäljning.

I Oslo var OBX oförändrat. Telenor tappade 3,6 procent sedan bolaget rapporterat ett lägre rörelseresultat än väntat. Köpenhamnsbörsens KFX stärktes 2,1 procent. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Advokatfirman WåhlinAnnons

Advokatfirman Wåhlin erbjuder heltäckande och situationsanpassad affärsjuridisk rådgivning

Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.
Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.

Anrika Advokatfirman Wåhlin har fokuserat på affärsjuridik sedan 1964, vilket har resulterat i en byrå med en unik bredd i sin kompetens. I kombination med ett kreativt och dynamiskt arbetssätt, gör detta Wåhlin till en skicklig och heltäckande affärsjuridisk rådgivare.

Wåhlin skiljer sig från konkurrenterna på mer än ett sätt; förutom att byrån har en stark kultur med nära koppling till klienterna, präglas verksamheten också av stor tilltro till medarbetarna som utgörs av i princip lika många kvinnor som män. Kvinnorna återfinns även bland delägarna och i byråns styrelse. För partnern Fredrika Hörlin är detta en avgörande faktor i byråns framgång. 

– Eftersom vi har full tillit till hela vår personal, har var och en av oss – även vi delägare – insikt i uppdragen och direktkontakt med beslutsfattarna hos våra klienter. För att kunna leverera rätt råd i rätt tid är vi kreativa, professionella och situationsanpassade.

Flexibelt angreppssätt en tillgång

Byråns flexibla angreppssätt är en stor tillgång i den ofta föränderliga affärsjuridiken och utgör också en viktig resurs i vad gäller att stötta klienter under olika utvecklingsprocesser. Jonas Holmstedt, byråns Managing partner, ansvarar för Wåhlins engagemang i Interlaw, ett internationellt nätverk av oberoende advokatbyråer. Han betonar att metodiken också har varit mycket värdefull under den rådande pandemin.

– Andreas Magnusson som ansluter till byrån som delägare den 1 september, betonar vikten av omvärldsanalys. I framtiden kommer vi att se på historien i termer av före och efter Covid-19. Därför är det en utveckling vi följer noga för att snabbt kunna hantera nya omständigheter; situationen kan visa sig vara en utmaning för många ägarledda bolag.  Som affärsjurister utgör vi en omfattande del av ledningens och ägarnas omvärldsbevakning både vad gäller juridiska och branschspecifika frågor.

Ger stöd i komplexa frågor

Den rådande situationen har ställt höga krav på digitaliserade arbetssätt och rutiner, men Wåhlin har stått väl rustat för att både själv möta de förändrade förutsättningarna och för att vara en komplett rådgivare kring de nya villkor som pandemin har medfört. I kriser ökar tvisterna och byrån har ett stort team som arbetar med tvistefrågor, särskilt inom det entreprenadrättsliga området.

– Genom att Wåhlin lyckats skapa en arbetsmiljö med balans mellan trivsel och lönsamhet har vi kunnat handplocka medarbetare med unik kompetens. Detta är vår största styrka, avslutar Managing partner Jonas Holmstedt.

Läs mer om Advokatbyrån Wåhlin här www.wahlinlaw.se  

FAKTA OM ADVOKATBYRÅN WÅHLIN

Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964. För att kunna erbjuda rätt kunskap till våra klienter har vi medarbetare olika specialkompetenser och vårt team  varierar från case till case. Byrån har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg, och utmärker sig bland annat genom sitt starka jämställdhetsarbete. 

 

Mer från Advokatfirman Wåhlin

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman Wåhlin och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?