Annons

Kan Ericsson nå över 8 dollar i dag?

Wall Street hade överraskande svårt att bestämma sig i natt, om gårdagens blygsamma nedgång under sluthandeln helt skulle betraktas som "naturlig" efter tre veckors nästan obruten optimism eller om vi inte sett botten ännu...

En av de mest obrutna "positivisterna" under de senaste veckorna här i finanskvarteren, Ed Yardeni, chefsanalytiker vid Prudential Securities, bidrog starkt till osäkerheten med ett par negativa uttalanden på en kundkonferens samtidigt som han ökade cash i sin portfölj från noll till 10 procent.

Teknologisektorn fick sig också en törn under de sista timmarnas handel då Richard Bernstein, Merrill Lynchs stjärnanalytiker, förklarade att utebliven konsolidering inom sektorn kommer att fortsätta att pressa vinsterna. Han gav rådet till sina kunder att sälja ut.

Flera av de tunga
teknikaktierna föll tillbaka, men tre telekomaktier gick rakt emot strömmen och lyckades snabbt ta sig bort från det allmänna sektorraset. Lucent, Nortel och Ericsson stängde samtliga upp cirka 9 procent under relativt stark volym.

På efterbörsen fortsatte Lucent och Nortel upp, medan Ericsson föll tillbaka 0,2 procent och ligger nu på 7,77 dollar betalt.

Optimisterna tror att sektorn åter kan locka köpare under senare delen av veckan när det börjar klarna kring USA-ekonomin. Det allmänna stämningsläget just nu tyder också på att många investerare fortsätter att betrakta sektorn som "billig".

Flera analytiker förklarade för mig i natt att Ericsson sannolikt bäddat för vinsthemtagningar under den inledande handeln idag efter sin mycket starka uppgångsperiod, inte minst gårdagens bid-ask-spread indikerar en avvaktande börsöppning för svensk-aktien, enligt experterna.

En till viss del positiv Ericsson-artikel i BusinessWeek International kan ge aktien förnyad uppmärksamhet under dagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?