Annons

Nu börjar krigsryktena igen

I går blev frestelsen alltför stor.


Efter två veckors bastant uppgång med Dow Jones Index upp mer än 1.000 punkter från sin 5-årslägsta den 9 oktober var det egentligen inte så konstigt att en hel del investerare passade på att "söka skydd".

De flesta experterna på Streetan förklarade med en mun i går att nedgången var inget att oroa sig för, det var en "hälsosam" vinsthemtagning. Det bästa sättet att undvika nya börsbubblor är ju att inte dra iväg alltför mycket uppåt alltför snabbt. Det är visdomsorden för dagen här i finanskvarteren i New York.

Ursäkten att sälja i går var ökad oro för att det sedan länge utbasunerade kriget mot Irak kan vara på väg att sätta igång under den närmaste månaden. Nyheten att Irak nu kastar ut de utländska journalisterna satte fart på ryktena att "nånting är på gång"...

Konsensus bland journalister och handlare här på Börshuset tycks fortfarande vara att någon form av krigsstart sker under sista veckan av november.

Det som fortsatte att hålla den underliggande optimismen vid liv var telekomsektorns uppgång. Både Nortel och Lucent gick upp kraftigt. Ericsson steg drygt 5 procent.

ABB-koncernen och asbestfrågan lockade inga större rubriker här i går. Aktien backade med nästan 4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?