Annons

Banker bromsade fall på Tokyobörsen

Kurserna på de asiatiska börserna pekade unisont nedåt i spåren av svag utveckling i USA.


I Japan noterades dock en viss återhämtning under senare delen av handeln efter uttalanden som gav stöd till banksektorn.

Nikkei 225 var ned 1,2 procent till 8.440 medan det bredare Topix slutade 1,0 procent lägre. Teknik och exportbolag ledde nedgången.
Bankerna Mizuho och UFJ steg 5,2 respektive 8,6 procent sedan Heizo Takenaka, minister för finansiella tjänster, sagt att Bank of Japan överväger ett drastiskt steg för att hjälpa långgivarna att lösa sina problemlån.

"Det måste bli ett slut på nedgångarna i den amerikanska aktiemarknaden och Japan måste komma med klara åtgärder för att tackla bankernas problem med dåliga lån för att stoppa fallet", säger en fondförvaltare till Bloomberg News.

Sony var ned 1,6 procent och Canon tappade 1,1 procent.
Dagens stora förlorare var Fanuc, tillverkare av datoriserad fabriksutrustning, som sjönk 9,0 procent.
Japan Electronics and Information Technology Industries Association meddelade att de japanska mobiltelefonleveranserna sjönk 18 procent i augusti.

NTT Docomo sjönk 2,7 procent och NEC backade 1,3 procent.

Kospi 100 i Sydkorea var ned hela 5,8 procent, där Samsung Electronics, SK Telecom och Korea Electric Power bidrog till nedgången.

Weighted Index i Taiwan slutade ned 0,4 procent.

Singaporebörsens Straits Times index hade klockan 8.15 sjunkit 0,7 procent. Chartered Semiconductor Manufacturing föll 0,6 procent.

Hongkongs Hang Seng index var ned 1,7 procent. HSBC tappade 1,2 procent. (Direkt)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?