Annons

Wall Street spekulerar i räntesänkning på fredag

Håglösheten här på Wall Street ligger nu snubblande nära att falla ned mot en villrådighetens extrempessimism.Många av de gamla, rutinerade rävarna kallar det för kapitulation, en botten:
"Jag tror att vi snabbt är på väg mot en nedre vändpunkt, men innan vi sett en riktig "washout" får vi ingen börsuppgång som är hållbar, men det kommer, kanske redan inom de närmaste två veckorna", menar en av de äldsta handlarna inne i Börshuset, Art Cashin.

Wall Street-folket har nu ögonen helt på fredagens jobbsiffror.
Det flyger viskningar och rykten runt hörnen i natt här i finanskvarteren om en betydligt värre arbetslöshet i USA än vad marknaden ens vågat mardrömma om.

Därför förbereder Federal Reserve en sänkning av styrräntan kanske redan under fredagen, tror man.

Handeln med futurepapper i natt har prisat in en sänkning före nästa officiella policymöte den 6 november. Och räntan på statspapperna (2 års) föll i går under 1,75 procent, centralbankens riktmärke, något som bara hänt fyra gånger tidigare under de senaste 13 åren. Varje sådant fall har snabbt följts av en Fed-sänkning.

Många här hävdar nu att det är precis vad marknaden psykologiskt snabbt behöver så att konsumenterna inte tappar hoppet om en vändning uppåt och slutar konsumera.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?