1515
Annons

Sent rally i natt

Äntligen lyckades kurserna lyfta - men först sent på efterbörserna inatt.

Samtliga jättar steg under hög omsättning. Endast Ericsson visade röda siffror i efterhandeln.

Efterbörsernas betydelse har ökat kraftigt den senaste tiden. Med regelbundna vinstvarningar och andra tråkigheter sitter mina grannar här på Wall Street ofta kvar sent på kvällarna för att kunna rädda några procent innan aktiehandeln börjar nästa morgon.

Men inatt satt de kvar av andra anledningar.

Utan att några fundamentala nyheter presenterades lyckades alla större bolag uppvisa imponerande uppgångar.

Kanske var det just avsaknaden av nyheter som lyckades vända humöret inatt.

"Återigen satt vi och väntade på nya vinstvarningar. När inget klickar upp på nyhetsskärmen känns allt lite bättre och det har nog sina psykologiska orsaker att den sena handeln blev så positiv i natt", menade en analytiker på väg hem.

På efterkälken hamnade dock Ericsson som faktiskt sjönk någon procent.

Vilken betydelse nattens rally kan få för dagens handel är dock osäkert. Flera menade i natt att vi kan räkna med ett inledande rally i eftermiddag, men i vanlig ordning kan man vara beredd på justeringar under kvällens gång.

Kanske kan vi äntligen få se en återhämtning efter konstanta nedgångar den senaste tiden. Med den tryckta stämning som har funnits och de enorma förluster som så många har tagit skulle det vara väbehövligt.

Att Ericsson inte lyckades hänga med förvånade inte de jag pratade med inatt.

"Lucents problem sprider sig över hela sektorn. Amerikanska investerare följer Lucent mycket noga och för nog över bolagets problem till de skandinaviska konkurrenterna. Tids nog bör de dock inse att Ericsson och Nokia inte drabbats av Lucents problem", sa en telekomanalytiker.

Om efterbörserna har någon betydelse bör vi alltså räkna med inledande uppgångar i dag. Men följ utvecklingen noga - än verkar inte nervositeten ha lagt sig i världens finanscentrum.

Flygplatschefen: Inget kaos på Arlanda i höst

Swedavia har fått mycket kritik för sommarens långa köer till säkerhetskontrollen på Arlanda. Bemanningen har nu förbättrats och resenärer kan förvänta sig kortade kötider, enligt det statliga bolaget. Flygplatsen väljer även att ta bort regeln att komma tidigast tre timmar före avresa.  

Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.
Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.Foto:Ali Lorestani/TT/Anna Bredberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera