1515

Sent rally i natt

Äntligen lyckades kurserna lyfta - men först sent på efterbörserna inatt.

Samtliga jättar steg under hög omsättning. Endast Ericsson visade röda siffror i efterhandeln.

Efterbörsernas betydelse har ökat kraftigt den senaste tiden. Med regelbundna vinstvarningar och andra tråkigheter sitter mina grannar här på Wall Street ofta kvar sent på kvällarna för att kunna rädda några procent innan aktiehandeln börjar nästa morgon.

Men inatt satt de kvar av andra anledningar.

Utan att några fundamentala nyheter presenterades lyckades alla större bolag uppvisa imponerande uppgångar.

Kanske var det just avsaknaden av nyheter som lyckades vända humöret inatt.

"Återigen satt vi och väntade på nya vinstvarningar. När inget klickar upp på nyhetsskärmen känns allt lite bättre och det har nog sina psykologiska orsaker att den sena handeln blev så positiv i natt", menade en analytiker på väg hem.

På efterkälken hamnade dock Ericsson som faktiskt sjönk någon procent.

Vilken betydelse nattens rally kan få för dagens handel är dock osäkert. Flera menade i natt att vi kan räkna med ett inledande rally i eftermiddag, men i vanlig ordning kan man vara beredd på justeringar under kvällens gång.

Kanske kan vi äntligen få se en återhämtning efter konstanta nedgångar den senaste tiden. Med den tryckta stämning som har funnits och de enorma förluster som så många har tagit skulle det vara väbehövligt.

Att Ericsson inte lyckades hänga med förvånade inte de jag pratade med inatt.

"Lucents problem sprider sig över hela sektorn. Amerikanska investerare följer Lucent mycket noga och för nog över bolagets problem till de skandinaviska konkurrenterna. Tids nog bör de dock inse att Ericsson och Nokia inte drabbats av Lucents problem", sa en telekomanalytiker.

Om efterbörserna har någon betydelse bör vi alltså räkna med inledande uppgångar i dag. Men följ utvecklingen noga - än verkar inte nervositeten ha lagt sig i världens finanscentrum.


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”!

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar

 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?