1515
Annons

Dansk storsmäll för Skanska

GÖTEBORG - Byggföretaget Skanska redovisade en förlust för årets första kvartal. Verksamheten i Danmark var en riktigt rysare. Koncernen i övrigt utvecklades starkt och för helåret väntas vinsten bli bättre än i fjol.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Innehåll från Mercuri UrvalAnnons

Metoden som framgångssäkrar din karriär

Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.
Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.

Inom rekrytering ökar kraven på att metoder som används är evidensbaserade, likabehandlande och skapar riktig nytta.

Mercuri Urval arbetar med en vetenskapligt baserad metod som slår knock på branschen.

– Vår metod bidrar till att framgångssäkra kandidatens karriär, säger Marcus Tingland.

Så fungerar det – läs mer om metoden här 

Ledarskap handlar till stor del om att skapa vinnande strukturer. Och framgång beror på individens och organisationens förmåga att leverera resultat.

– Om organisationens kapacitet eller ledarskap inte motsvarar ställda krav löper man större risk att misslyckas, säger Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.

Istället för konventionella chefsrekryteringsmetoder sticker Mercuri Urval ut med en vetenskapligt baserad metod, som visat sig vara framgångsrik för såväl kandidater som kunder och medarbetare.

– Vi arbetar med urval och bedömning baserat på prediktion av framtida prestation, och detta kopplat till individens erfarenhet, förmåga och motivation. Vi utgår ifrån faktabaserade framgångsfaktorer. Metoden i sig är konsekvent och repeterbar, utfallet går att mäta och tål granskning. Vi är övertygade om att detta är framtiden för hela vår bransch.

Marcus Tingland konstaterar att uppdragsgivare ställer allt högre krav på rekryteringfirmornas förmåga att bedöma framtida prestation utifrån verkliga förutsättningar – generella modeller som allmänt beskriver personlighet och beteende som är standard att använda i branschen i stort svarar inte mot denna prövning.

– Vi ser att allt fler samarbetspartners ställer krav utifrån denna insikt baserat på egna erfarenheter från otillräckliga ledartillsättningar.

”Vilar på en evidensbaserad metodik”

Marcus Tingland pekar på studier som visar på en alldeles för låg kvalitet kopplat till det långsiktiga utfallet av ledarrekrytering.

– Vi angriper denna utmaning genom att objektivt mäta utfall och resultat men det förutsätter även att vi är rigorösa och konsekventa i vårt genomförande. Vi vilar på en evidensbaserad metodik som är systematisk, strukturerad och som tål granskning. Det intressanta med detta tillvägagångsätt är att det leder till mer kompetensbaserade urval och krav på att identifiera och möta kandidater utanför traditionella nätverk.

Hjälper er metoden till att faktiskt framgångssäkra karriären?

– Så är det absolut. Det är det vi brinner för och glädjande nog kan stoltsera med att vi gör i stort sett dagligen.

Tack vare metoden blir dessutom Mercuri Urval en mer attraktiv arbetsgivare, menar Marcus Tingland:

– De bästa och mest professionella människorna i vår bransch bryr sig genuint om resultat, ledarskap och organisationsutveckling. Hos oss erbjuds alla medarbetare en miljö och arbetssätt som bidrar till ett hållbart värdeskapande där kunden och kandidaten står i fokus.

Så fungerar det – läs mer om metoden här 

 

Mer från Mercuri Urval

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercuri Urval och ej en artikel av Dagens industri

Lula mot Bolsonaro när Brasilien går till val

Valet i Brasilien mellan högerpopulistiske presidenten Jair Bolsonaro och hans politiska nemesis, expresidenten och utmanaren Luiz Inácio Lula da Silva, är i gång.

Foto:Evan Vucci
Foto:Andrew Medichini
Brasiliens president Jair Bolsonaro och utmanaren Luiz Inácio Lula da Silva.
Brasiliens president Jair Bolsonaro och utmanaren Luiz Inácio Lula da Silva.Foto:TT

Lula, som ledde Brasilien under 2000-talet, ligger bäst till i opinionsmätningarna. Den 76-årige Lula röstade i São Paulo, där han har starkt stöd.

Expresidenten förklarade när han skulle rösta att han vill ha ”ett land i fred”efter fyra år under Bolsonaro. Sedan kysste han sin valsedel.

”Vi vill inte ha mer hat, mer oenighet”, sade Lula. 

Egentligen finns ytterligare nio kandidater på röstsedlarna, men alla opinionssiffror pekar på att det står mellan presidenten och vänsterledaren da Silva. Den senaste, publicerad under lördagen, pekade på att 50 procent av väljarna skulle välja da Silva medan Bolsonaro fick 36 procent av rösterna.

President Bolsonaro avlade sin röst i Rio de Janeiro. Valdagen till ära vara han klädd i en t-tröja med den brasilianska flaggan och dess gulgröna färger.

Det har uttryckts oro och spekulerats i att Bolsonaro, om han förlorar, kommer hämta inspiration från sin vän och tidigare kollega USA:s expresident Donald Trump som inte accepterade sin förlust i det amerikanska presidentvalet. 

Men efter att han röstat på söndagen fick han frågan från journalister om han kommer att respektera valresultatet, och gjorde då ett tummen upp-tecken, innan han promenerade därifrån.

Trump hyllade i samband med söndagens val Bolsonaro på en av sina sociala medieplattformar och lade ut en video där han kallar den brasilianske presidenten för ”en fantastisk ledare” och en av de stora presidenterna” i världen.

Klockan 22 svensk tid stängs vallokalerna. Om någon av kandidaterna får mer än 50 procents stöd förklaras denne som segrare. Men når ingen av kandidaterna 50 procent, blir det andra valomgång om fyra veckor.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera