Annons

SKF köper italienskt verkstadsföretag

SKF har förvärvat italienska Gamfior med en årsomsättning på 180 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Innehåll från Nowaste LogisticsAnnons

TPL som elitidrott

Johan Kallin tillsammans med verksamhetschefen Ahmet Vejsa vid fotbollsplanen på Nowastes familjedag.
Johan Kallin tillsammans med verksamhetschefen Ahmet Vejsa vid fotbollsplanen på Nowastes familjedag.

Nowaste Logistics har på tio år gått från ingenstans till drivande aktör inom logistikbranschen. VD:n Johan Kallin hävdar att ett framgångsrikt företag behöver agera som en elitidrottare. Det är inte medaljer och berömmelse som är drivkraften, utan viljan att skapa nytt och utvecklas. 

Det är länge sedan Johan Kallin sprang omkring på fotbollsplanerna och gjorde allt för att vinna. Viljan att uträtta saker i ett lag finns kvar än idag, den är bara förflyttad till näringslivet och en lång karriär inom logistikbranschen. Johan är en av många inom Nowaste som börjat på lagret och plockat sig fram. 

Nowaste var i begynnelsen logistikavdelningen på Everfresh, som från Helsingborg förser hela Sverige med frukt och grönt. Logistiken blev så förfinad att avdelningen blev ett eget TPL-företag. Idag huserar stora klädföretag, bygghandlare, heminredningsjättar och många andra i de enorma terminaler som Nowaste etablerar och fyller med personal, automation och egenutvecklade systemlösningar. 

Johan Kallin har varit VD sedan 2012 och sett företaget gå från nordvästskånsk uppstickare till en aktör med ambitioner som sträcker sig över hela Europa. 

– Det blir den naturliga följden om man hela tiden frågar sig: Hur kan vi göra det här ännu bättre? Vad behöver vi tillföra och utveckla för att bli ännu en liten detalj vassare? Det är klart att man kan och ska ha mål, men färdriktning är mer intressant. Det är där fokus ska ligga, inte på att mäta sig med andra. En framgångsrik idrottare tar sig till toppen genom att ha fokus på sin egen insats, inte på vad konkurrenterna håller på med.  

– Så vi tänker själva och hittar våra egna sätt. Vi har till exempel bara egen personal, vilket inte är så vanligt. Personalens lojalitet är då hos oss och våra kunder och vi ger alla individer som vill chansen att utvecklas och utbilda sig vidare. Vi vill stimulera det egna ansvaret och viljan att visa framfötterna. Många på huvudkontoret har börjat ute på terminalerna, från projektledare till personer i ledningsgruppen. Egen personal ger oss också möjlighet att agera väldigt snabbt utifrån våra kunders skiftande behov, som ibland kommer plötsligt. Förmågan att anpassa sig snabbt har varit en framgångsfaktor. Det såg vi inte minst under pandemin när många av våra kunder snabbt behövde vässa sitt e-handelserbjudande. 

En annan grej som utmärker en framgångsrik elitidrottare är förmågan att tidigt testa nya sätt, och ofta vara först. Johan nämner några milstolpar.  

– Vi var tio år före alla andra med att lägga undan penna och papper och digitalisera lagret. I en konservativ bransch var vi först ut med kranlager och robotiserat plock. Vi stimuleras av utveckling. Det är därför vi idag kan ha ett större erbjudande än enbart TPL. Logistik i världsklass handlar om en vilja och passion för att ständigt driva utvecklingen i branschen framåt. Vi vill förändra spelreglerna och vara den som andra inspireras av. 

Om Nowaste Logistics

Nowaste Logistics har närmare 600 anställda, med 13 terminaler och huvudkontor i Helsingborg. Varje år hanterar företaget 70 miljoner kartonger till ett varuvärde som uppgår till 20 miljarder kronor. Nowaste erbjuder allt inom tredjepartslogistik men också tjänster och expertis inom IT, automation och tull. 

Läs mer på nowastelogistics.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nowaste Logistics och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera