1515
Annons

Lugnt på smålistorna

Onsdagens glädjeskutt på Nasdaq och Stockholmsbörsen smittade inte av sig på de mindre listorna, där bilden var mer splittrad.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Nytt förslag: 500 kronor i belöning om du sätter dit en felparkerare

Cyklister och gångare i New York ska fram till varje pris. Enligt ett nytt förslag ska stadsborna kunna få närmare 500 kronor i prispengar för att rapportera in parkeringsöverträdelser.

Foto:Askolds Berovskis

Bilister som parkerar tillfälligt i cykelfilen har blivit ett växande säkerhetsproblem i flera storstäder. I New York vill man nu ta medborgarna själva till hjälp för att komma till bukt med okynnesparkerandet.

Enligt ett förslag från stadens kommunfullmäktige ska den som dokumenterar och rapporterar in ett felparkerat fordon kunna få 25 procent av botens storlek. Med dagens dollarkurs betyder det ungefär 500 kronor. Enligt förslaget ska även bilar som blockerar trottoarer, övergångsställ och ingångar till exempel skolor också kunna rapporteras in, rapporterar Bloomberg.

Sedan 2018 kan New York-borna anmäla kommersiella fordon som går på tomgång och få 25 procent av boten. Under 2021 fick de nästan 8 miljoner kronor i kompensation för jobbet. Det kan alltså snart löna sig för New York-borna att ha mobilkameran redo. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera