1515
Annons

Europeiska överskott

Överallt i Europa står finansministrarna inför valet mellan att sanera finanserna och att glädja folket inför kommande valrörelser. DIs korrespondenter rapporterar från fyra länder.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Tyskland vill se sanktioner mot Iran

Trots att protesterna ofta har slagits ner av regimen fortsätter demonstrationerna i Iran.

Tyskland vill nu att EU inför sanktioner mot Iran.

Annalena Baerbock, Tysklands utrikesminister, skriver att landet vill se EU-sanktioner efter den senaste veckans våldsamma svar på de regimkritiska demonstrationerna.

”Inom ramverket för EU gör jag allt jag kan för att sanktioner ska införas mot de personer i Iran som i religionens namn slår kvinnor till döds och skjuter demonstranter”, skriver hon på Twitter.

Tidigare i veckan kritiserade flera västländer regimens agerande, och Tyskland var ett av de länder där Irans ambassadör kallades till utrikesdepartementet för en uppmaning att tillåta de fredliga protesterna och sluta svara med våld. 

Förutom demonstrationer i flera iranska städer växer en rörelse av arbetare som hotar med strejk om regimens förtryck fortsätter.

”Vi stöttar folkets kamp mot det organiserade och dagliga våldet mot kvinnor och mot fattigdomen och misären som dominerar i samhället”, skriver en organisation som samordnar oljearbetare.

I onsdags kväll gick iranier över hela landet återigen ut på gatorna för att protestera mot regimen, den 14:e kvällen i rad. 

Förutom dagliga demonstrationer, som vid flera tillfällen slagits ned med dödligt våld av säkerhetsstyrkor, har lärare och studenter vid flera universitet strejkat och bojkottat undervisningen och organiserat protester i stället.

Exakt vad som pågår i Iran är svårt att veta – regimen har strypt internet på flera håll, och iranier fruktar att internationella samtal som förs på traditionella telefonlinjer avlyssnas.

Tusentals demonstranter, aktivister och journalister har gripits.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera