1515
Annons

Tysk avmattning sänker euron


BERLIN - Signaler om svag tysk ekonomi sänkte Europavalutan euro på tisdagen.
Tysklands sex ledande konjunkturinstitut har sänkt sin prognos för tillväxten rejält.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Flera Natoländer vill se Ukraina i alliansen

Ledarna för nio Natoländer skriver i ett gemensamt uttalande att de stöttar den ukrainska medlemsansökan till försvarsalliansen. De uppmanar samtidigt alla 30 medlemsländer att öka sitt militära stöd till landet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.Foto:Mads Claus Rasmussen/TT

De nio ledarna företräder Tjeckien, Estland, Lettland, Litauen, Nordmakedonien, Montenegro, Polen, Rumänien och Slovakien. De ger dock ingen tydlig tidslinje om när Ukraina skulle kunna bli ett Natoland.

”Vi stöder Ukraina i landets försvar mot Rysslands invasion, kräver (att Ryssland) omedelbart drar sig tillbaka från alla ockuperade territorium och uppmanar alla allierade att avsevärt öka sitt militära stöd till Ukraina”, står det i uttalandet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj meddelade i fredags att landet skulle lämna in en snabbansökan till försvarsalliansen Nato.

För att ett land ska bli medlem i Nato krävs att alla 30 medlemsländer godkänner ansökan. Att Ukraina nu befinner sig i krig försvårar ansökan.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har inte gett något konkret svar om ett eventuellt ukrainskt medlemskap. I fredags konstaterade han att ett beslut om ukrainskt medlemskap i försvarsalliansen kräver konsensus av samtliga medlemsländer, och sade att fokus nu måste förbli att hjälpa Ukraina i kriget.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera