ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Nilson stövlar in på Ströget


Sveriges största skokedja, Nilson Group i Varberg, öppnar snart två butiker på Köpenhamns paradgata Ströget. Kedjan öppnade sina första butiker i Danmark strax före jul. Sammanlagt har företaget 180 butiker i Norden.

Ingemar Charleson, VD för Nilson Group, säger att han är medveten om att det är svårt att lyckas i Danmark. Om de nya butikerna går dåligt drar han sig ur landet, precis som företaget gjorde när lanseringen i Tyskland misslyckades för ett par år sedan. Nilson Group i Varberg består av butikskedjorna Din Sko, Skopunkten, Nilson, Radical och Jerns.

Sammantaget säljer koncernen sex miljoner par skor om året, vilket motsvarar en marknadsandel på drygt 25 procent i Sverige. "Vi har i år en investeringsbudget på 60 Mkr för underhåll och för att starta nytt. I år räknar jag med att vi ska öppna 20 butiker", berättar Ingemar Charleson.

"Vi letar hela tiden efter bra butikslägen. Investeringarna görs med egna pengar. Vi har en soliditet på 56 procent." Nilson Group är en betydande aktör på den internationella skomarknaden.

De skor som importeras från Fjärran östern, Portugal och Italien fyller 5.000 containrar. Så gott som alla skor passerar företagets helautomatiserade lager på drygt 13.000 kvadratmeter i Varberg. Det som i dag är Nilson Group startades 1955 av Rolf Nilsson i det lilla samhället Åskloster norr om Varberg.

Då var Rolf Nilsson AB ett renodlat grossistföretag. Nu är Nilson Group ett detaljistföretag. När Rolf Nilsson trädde tillbaka förra året utsågs Ingemar Chaleson till hans efterträdare som koncernchef. Han var sedan 1990 VD för Din Sko-kedjan, som är gruppens största enhet.

Tyck till