1515

Nya rykten om Ericsson

Nya rykten cirkulerar här i USA om Ericsson. De helt obekräftade uppgifterna gäller åter Cingular, USAs näst störste mobiloperatör, som för fyra veckor sedan gick ut och bekräftade rykten att företaget byter till GSM på vägen mot tredje generationens mobilnät.


Cingular väntas välja den europeiska 3G-standarden WCDMA, men marknaden har ännu inte fått det bekräftat. Under de senaste dygnet har ryktesfloran kring Cingular åter tätnat.

I går förekom flera uppgifter, först hörde jag det vid en telekomkonferens här i New York i går kväll, att Cingular är pä väg att offentliggöra hur de jättelika kontrakten kommer att fördelas mellan Ericsson, Nokia och Siemens. Cingular vägrade att avslöja någonting om det vid presskonferensen för fyra veckor sedan.

Enligt samma källor, som tidigare visat stor trovärdighet inom telekomsektorn, har Cingular nu bestämt sig för att ge Ericsson mer än 50 procent av kontrakten. Superordern värderas till 2,8 miljarder dollar över en tre-årsperiod.

Aktiemarknaden har under de senaste veckorna spekulerat kring olika fördelningar mellan leverantörerna. Så sent som i måndags kväll skrev en telekomanalytiker på sitt företags webbsajt att Cingular troligen kommer att fördela utbyggnaden relativt jämnt mellan de tre utpekade bolagen.

Men nu kan alltså Ericsson vara på väg att ta hem en oväntad stororder:

"Om det stämmer, är det mycket positivt för Ericsson och sannolikt rätt överraskande för Nokia", säger en analytiker vid SoundView.

Samtidigt förekommer det också nu allt fler uppgifter på marknaden att Nokia har bekymmer med sina GSM-leveranser till AT&T Wireless. Flera analytiker som noga följer Ericsson och Nokia bekräftar för mig i natt att de också hört om "bekymmer" för Nokia. Men uppgífterna är helt obekräftade.

Ericsson steg kraftigt två timmar före den ordinarie börsens stängning här i New York i går kväll, men tappade en del på efterbörsen.

Nokia fortsatte sin uppgång från den ordinarie börshandeln, troligen delvis beroende på att företaget i dag medverkar vid en telekomkonferens som brukar få stor mediauppmärksamhet. En del analytiker tycks förvänta sig nya "utspel" av Nokia-ledningen som kan driva upp kursen.


Innehåll från SiemensAnnons

Tekniken som skapar attraktiva fastigheter och bidrar till hållbar lönsamhet

Med tekniken som möjliggörare skapas ekonomisk och social hållbarhet. Med den insikten som grund levererar Siemens Smart Infrastructure en konkurrenskraftig portfölj som hjälper fastighetsbranschen att utveckla smarta, säkra, energieffektiva och hållbara lösningar i både befintliga och nya byggnader.

Som ett stort företag inom tekniksektorn vet Siemens vilka utmaningar fastighetsägare, hyresgäster och medarbetare står inför under uppförandet av smarta byggnader. Genom att nyttja teknik och smarta system i samverkan kan många av utmaningarna lösas men för en hållbar utveckling måste man även se bortom själva byggnaden. Med hjälp av bredden i portföljen kan Siemens hjälpa företag och samhälle att bland annat se möjligheterna i energiutmaningen, bidra till en hållbar laddinfrastruktur för fossilfria fordon och med teknisk infrastruktur skapa smarta byggnader som människor vill bo och arbeta i. Genom effektivt nyttjande av hyrd kontorsyta och ökad upplevelse för medarbetaren skapar dessa lösningar både social och ekonomisk hållbarhet samtidigt som fastighetens värde ökar.

– Omställningen för fastighetsägare går fort och jag tror att många känner en stress över ”Var ska jag börja?”. Vårt råd är att komma igång genom att sätta en långsiktig plan och att arbeta med öppna plattformar som möjliggör flexibilitet. Börja sedan med något som ger snabbt resultat, till exempel att åtgärda fastighetens mätarstruktur, det möjliggör energioptimering. Mitt råd är att våga fråga, det finns hjälp att få, säger Annika Persson, Branch Account Manager.

Siemens kopplar samman energisystem, byggnader och industrier på ett smart sätt där kunden alltid är i fokus, utgångsläget är utifrån kundens behov och en förståelse för verksamheten under uppförandets tre faser; design, konstruktion och förvaltning. Redan i designfasen är det viktigt att sätta en gemensam plan för vad som ska uppnås med byggnadens tekniska infrastruktur för att förebygga brister längre fram. Därför är öppna plattformar för kommunikation som både kan ta emot och leverera data nyckeln till framgång.  

– Vi hjälper vår kund att förbli nyfiken, vara uthållig, experimentera och anpassa sig genom vår adaptiva och intuitiva teknik. Tanken med Smart Infrastructure är att skapa ett ekosystem där morgondagens fastigheter, effektivt och hållbart, skall arbeta för de personer som lever och verkar där och inte tvärtom. Det bidrar till en hållbar utveckling för att skydda planeten för nästa generation samtidigt som samhället gör framsteg och bidrar till våra kunders framgång, berättar Annika Persson.

Om Siemens

Siemens gör världen till en mer uppkopplad och omtänksam plats där hållbar energi levereras pålitligt och effektivt. Med en bred portfölj av nätstyrning och automatisering; effektfördelning, omkoppling och styrning, fastighetsautomation, brandsäkerhet, säkerhetssystem, VVS-styrning och energilösningar förbättrar Siemens vårt sätt att leva och arbeta. Siemens Smart Infrastructure kopplar på ett smart sätt samman energisystem, byggnader och industrier.

siemens.se/smartabyggnader

 

Mer från Siemens

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Siemens och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?