Annons

Treschow smart drag

WALL STREET - Nyhetsbyrån Reuters speciella rapport-läcka från Ericsson skapade viss förvirring på Wall Street under gårdagens börshandel.


Uppgifterna om ett positivt kassaflöde under tredje kvartalet fick flera av de tunga blankarna att täcka upp sina positioner och bidrog kraftigt till att kursen stängde upp 4,82 procent under den ordinarie handeln.

När sedan resultatet för delåret kom ut efter börsens stängning ökade förvirringen och flera av investerarna som låg i tradingpositioner inför dagens handel, valde att snabbt gå ur. Att döma av de kommentarer som jag fick under natten fokuserade de flesta på den kraftiga förlusten.

Ericsson-kursen störtdök på efterbörsen under stor volym, aktien var en av de mest omsatta. Efter två timmars handel började köparna att komma tillbaka när de hunnit smälta informationen.

Två saker verkade locka tillbaka köparna.
- Kassaflödet var under tredje kvartalet positivt. Det hade de flesta analytiker inte räknat med.

- Michael Treschow som ny ordförande i Ericsson. "Mike the Knife" har personligt ett starkt namn bland många av nyckelanalytikerna här på Wall Street. Han bedöms som mycket handlingskraftig. Jag hörde flera analytiker beskriva det som "ett smart drag" att köra ut nyheten om Treschow samtidigt med rapporten.

Räkna med stor volatilitet på börsen i dag. Det kommer att råda fortsatt förvirring om hur man ska bedöma Ericssons framtidspotential, men uppgiften om det positiva kassaflödet minskar det akuta behovet av en "kurstyngande" nyemission. Det kan bli en överraskande slutkurs i kväll här på Wall Street...

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera