Annons

Rykten om Greenspan höjer USA-börsen

[AUTHORPIC]


Nasdaq-börsen var vildare än på mycket länge under sluthandeln igår kväll.

När det såg ut som bäst, med optimismen på väg tillbaka och Wall Street började andas ut...ooopppps, sa det plötsligt tre, fyra gånger.

Indexet föll från ett övertygande plus till ett lätt panikartat minus. Nästan fritt fall. Och sedan tillbaka igen...

Vad som låg bakom jordbävningen??

Ja, i grunden finns det en mycket stor osäkerhet i finanskvarteren om USA-börsen verkligen har nått en botten, som optimisterna hävdar, eller om det bara är fejkade rallyn där investerarna försöker sälja av på uppgångarna för att minska förlusterna från den 42-procentiga nedgången hittills i år för Nasdaq Index...

Men det finns också ett nyhetsvakum här på Wall Street där ryktesmakarna lyckas få ovanligt stort genomslag.

I går drevs kurserna upp med jämna mellanrum på rykten och påhittade uppgifter om Federal Reserve och Alan Greenspan.

Tre gånger under torsdagens handel lockades köparna in på rykten om att Federal Reserve haft ett extra möte under morgontimmarna och bestämt att sänka den viktiga styrräntan före nästa policymöte i slutet av januari nästa år, för att förhindra en recession...

Ryktesbörsen väntas fortsätta med hög omsättning under resten av året. Så räkna med tvära indexkast fram till nyår...


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?