Annons

Veoneers börsresa blev misslyckad – men nödvändigt att acceptera budet

Budet på Veoneer kommer i ett kortsiktigt perspektiv lägligt för aktieägarna. Men i ett långsiktigt perspektiv är bolagets börsresa ett misslyckande.

Den stora frågan nu är om Veoneers aktieägare ska hoppas på ett högre bud med ännu fetare budpremie.

”Ett bud 271 kronor framstår inte som fett givet att aktien för några månader sedan handlades för över 250 kronor”, skriver Di:s Anders Hägerstrand.
”Ett bud 271 kronor framstår inte som fett givet att aktien för några månader sedan handlades för över 250 kronor”, skriver Di:s Anders Hägerstrand.Foto:Jason Loudermilk

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera