1515

Låga löneökningar bör stressa Riksbanken

Att inflationsförväntningarna håller sig stabila gläder sannolikt Riksbanken. Men fortsatt låga löneförväntningar är en stressfaktor för penningpolitiken.

Riksbankschefen Stefan Ingves.
Riksbankschefen Stefan Ingves.Foto:Jesper Frisk

Det är överlag små men positiva förändringar som syns i Kantar Prosperas senaste mätning över inflationsförväntningarna. Septembermätningen är den så kallade stora enkäten som inkluderar även arbetsmarknadens parter och publiceras kvartalsvis.

På kort sikt är det just arbetsgivar- och arbetstagarorganisationerna som skruvat upp förväntningarna på inflationen. På ett års sikt väntas KPIF-inflationen, konsumentprisindex med fast ränta, ligga på 0,8 procent i stället för de 0,4 procent som spåddes i junimätningen. Även på två års sikt har förväntningarna skruvats upp något till 1,2 procent medan de ligger kvar på 1,7 procent på fem års sikt.

Det är alltså fortsatt under inflationsmålet på 2 procent. Men att de långsiktiga inflationsförväntningarna bitit sig fast på i stort sett samma nivå genom krisen är helt klart en lättnad för Riksbanken. I de senaste protokollen från direktionens räntemöten har flera ledamöter pekat på just stabiliteten i de långsiktiga inflationsförväntningarna som ett styrketecken.

Med tanke på att läget i ekonomin ser klart bättre ut nu jämfört med juni är det knappast märkligt att förväntningarna på den ekonomiska utvecklingen stiger. Utsikterna för tillväxten har tagit ett rejält kliv uppåt på ett års sikt, från minus 2,5 procent i juni till minus 0,4 procent i september. Även två- och femårsförväntningarna är något högre nu jämfört med förra kvartalet.

När det gäller lönerna har dock inte mycket hänt. Förväntningarna ligger kvar på de lägsta nivåerna som registrerats sedan mätningarna började i mitten på 1990-talet och de långsiktiga förväntningarna fortsatte ned något i september till en ny bottennotering på 2,3 procent.

Det är något som borde stressa Riksbanken. Vice riksbankschefen Per Jansson uppgav i en intervju med Di i veckan att den nuvarande löneökningstakten inte är förenlig med Riksbankens inflationsmål. 

Sommarens rekordlåga löneökningar beror såklart på de exceptionella omständigheter som råder på arbetsmarknaden just nu men tillsammans de mycket låga löneförväntningarna tecknar det en dyster bild inför höstens avtalsrörelse. Det är inte tillräckligt för att Riksbanken ska sänka räntan till minus men bör göra arbetet med att få upp inflationen svettigt.


Innehåll från StaplesAnnons

Staples ska halvera sina kunders klimatavtryck - det kan vara så enkelt att det börjar med en penna

Hållbara arbetsplatser blir ännu viktigare efter Covid-19. Hur återgår vi till det normala nu när restriktionerna släpper? Och hur kommer våra arbetsplatser att se ut när ekonomin återhämtar sig efter Covid-19? Blir det större fokus på klimat och hållbarhet, eller mindre? 

– Intresset för klimat, miljö och hållbarhet kommer sannolikt att öka. Under krisen har många fått tillfälle att fundera över sin arbetssituation och hur arbetsplatsen kan utvecklas, och jag tror att det kommer att skynda på förändringen. Vår kanske viktigaste uppgift framgent är att hjälpa våra kunder att skapa bästa möjliga förutsättningar att ställa om till ett hållbart arbetsliv, säger Patrik Schedvin, vd på Staples Solutions. 

På vilket sätt kan Staples bidra till omställningen? 

– Det handlar om allt från utformning, inredning och utrustning av arbetsplatsens olika delar till att klimatoptimera transporter och förpackningar och erbjuda produkter med mindre miljöpåverkan. Vi vill hela tiden göra det enklare för våra kunder att göra genomtänkta och mer hållbara val, säger Patrik Schedvin. 

Halverad klimatpåverkan på fem år 

Under de kommande fem åren ska Staples, tillsammans med sina kunder, halvera klimatavtrycket för allt som köps hos Staples. Fokus ligger på transportförbättringar, cirkulära lösningar och att reducera produkternas klimatpåverkan. Redan nu finns fler än 4 200 artiklar i företagets Easy on the Planet-sortiment från utvalda ansvarsfulla leverantörer. 

Samtidigt fortsätter Staples att minska klimatpåverkan från den egna verksamheten och att utveckla sitt eget hållbarhetsarbete. 

– Vi var först i vår bransch med både ISO 14001 och ISO 26000, så vi har en bra och etablerad grund att stå på. För att fortsätta leda utvecklingen satsar vi också stora resurser på att öka våra medarbetares kompetens inom miljö och hållbarhet. Nu vill vi få med både kunder och samarbetspartners på resan, och den är utan slut, säger Patrik Schedvin. 

Kort om Staples

Som ledande leverantör av kontorsmaterial och integrerade lösningar för små, medelstora och stora företag har Staples gedigen kunskap om arbetsplatser. Med ett brett utbud av produkter och lösningar som kan skräddarsys samarbetar våra experter med dig för att säkerställa att din arbetsplats har allt som behövs för att användas optimalt – when your space works, everything works.

Se mer om Staples hållbarhetsresa här 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Staples och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?