Annons

Kriget sänkte köprådet – ser nu billigt ut för den långsiktige

Det senaste året har varit tufft för mobilspelsbolaget G5 Entertainment. Bolagets stora exponering mot Ukraina och Ryssland har missgynnat aktieägarna och köprådet för G5 föll inte ut väl.

Foto:Jack Mikrut

I slutet på 2021 fanns det mycket som talade för G5 G5EN -0,76% Dagens utveckling Entertainment. Sektorn i stort hade redan fått mycket stryk och jämförelsetalen för stora delar av 2021 hade varit svåra mot rekordåret 2020. 

2022 inleddes dock med ett stort kursras för G5. Aktiekursen halverades under första kvartalet i spåren av att Ryssland inledde sitt anfallskrig mot Ukraina under perioden. Företaget hade en betydande del av sina anställda i båda länderna i början av året och ställde vid krigsutbrottet om verksamheten till att hjälpa sina anställda.

Parallellt har bolaget gjort investeringar för användarförvärv till spelen. Bolagets egna spel har varit i fokus och antalet användare av spelet Sherlock har ökat under året och är nu bolagets viktigaste. 

Intäkterna för 2022 har varit bättre än 2021 under varje kvartal. De höga utgifterna för användarförvärv har dock påverkat marginalerna under senaste kvartalen, och det har även en nedskrivning gjort. I samband med att G5 ställde om sin utvecklingsmodell valde bolaget att skriva av aktiveringar för spel som inte lanserats globalt.

Bolagets framåtblickande skuldjusterade värdering är 6,5 gånger 2023 års rörelseresultat enligt Factsets estimat. Sett till historisk värdering för mobilspelsbolaget är det lågt och för den långsiktige värdeinvesteraren ser aktien billig ut.

Aktie: G5 Entertainment

Di:s råd för ett år sedan: Köp (medel risk)

Aktiekurs då: 439 kronor

Aktiekurs nu: 197,5 kronor

Kursutveckling: -55 procent

OMXSPI under perioden: -18,7 procent

Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera