Aktiekursen i Ilija Batljans bygge SBB har fallit handlöst i år och något måste göras. Det finns en frisk kärna i bolaget men SBB har växt alldeles för snabbt och blivit för spretigt, haft för mycket obligationsfinansiering och konstig kommunikation.
Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.
Ta del av villkoren
Full tillgång till di.se med nyheter och analyser
Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid
Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev
Betala som
Betalsätt
Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Dagens industri är en del av Bonnier News.
Ange ditt företags namn eller organisationsnummer för att hämta adressuppgifter. Hittar du inte ditt företag i sökresultatet? Vänligen ange uppgifterna manuellt.
Innehåll från Tutus DataAnnons
Svenska Tutus möter EU:s nya, hårda krav på cybersäkerhet
Ökade cyberhot innebär hårdare säkerhetskrav och striktare lagstiftning både i Sverige och på EU-nivå. Den svenska cybersäkerhetsexperten Tutus hjälper fler och fler organisationer navigera i det komplexa landskapet.
Det kraftigt försämrade säkerhetsläget i Europa har lett till en markant ökning av cyberattacker, i synnerhet från statsunderstödda aktörer. Den utbredda digitaliseringen gör Sverige alltmer sårbart och många fler verksamheter behöver nu vidta ökade åtgärder för att skydda sig från ett hybridhot av spioneri, sabotage och terrorism, ofta i en gråzon mellan fred och krig.
– Statsunderstödda aktörer är det dominerande hotet, med alltmer tekniskt avancerade attacker för att stjäla, förstöra eller förvanska känslig information som en del av en hybridkrigföring, säger Maria Rotzius på Tutus, Sveriges ledande cybersäkerhetsföretag och rådgivare som i 30 år utvecklat avancerade krypteringsprodukter och säkerhetslösningar åt militär, myndigheter och företag för användning i verksamheter som kräver högsta nivå på säker kommunikation.
Hårda nya EU-krav 2024
Det nya EU-direktivet NIS2, som träder i kraft inom kort, ställer nu hårda krav på cybersäkerhet för närmare 2000 svenska företag, myndigheter och kommuner. Banker, energibolag och kommuner med vatten och avlopp hör till de verksamheter som nu måste garantera cybersäkerheten i sina nätverks- och informationssystem och kunna visa att de använder sig av beprövad kryptering. Direktivet inför även direktansvar för ledande personal med viten om upp till 10 miljoner Euro eller 2% av omsättningen för bristande efterlevnad.
Rådgivning och stöd
– Behovet är stort och ökande. Cybersäkerhet är nu en ledningsfråga och vi på Tutus ägnar mer och mer tid åt rådgivning för att hjälpa våra kunder att navigera i det nya säkerhetslandskapet, säger Mikael Andersson på Tutus. Med erfarenhet inom svenska säkerhetsskyddslagen och NIS2 direktivet erbjuder Tutus konsultation och vägledning om systemlösningar som lever upp till kraven inom båda regelverken.
Enkelt att komma igång
– De dubbla lagkraven gör det komplicerat för många organisationer, men vi guidar genom hela processen – från initial rådgivning till val av tekniska lösningar och stöd med ackreditering och godkännande, vilket krävs vid granskning av tillsynsmyndighet, fortsätter Mikael Andersson.
– Cybersäkerhet är viktigare än någonsin och det ska vara enkelt att komma igång.
Om Tutus Tutus är ett innovativt svenskt företag som utvecklar och erbjuder granskade och godkända krypterings- och cybersäkerhetsprodukter. Tutus stödjer verksamheter i Sverige och inom EU med säkerhetskänslig verksamhet, kritisk infrastruktur och samhällsviktiga funktioner Alla med väldigt höga krav på säkerhet.