1515
Annons

Girig yra på börsen – frågan är om rekylen är nära

Budstriden om norska Entra har bjudit på dramatik i veckan. Men väl så spännande är utvecklingen på världens börser. Uppgången i november har varit urstark och CNN Moneys Fear and Greed-index pekar mot ”extrem girighet”.

Hur länge kan det fortsätta?

Foto:Andy Wong/TT

En riktig Norgehistoria

Det har lite oväntat blossat upp en budstrid i Norges största noterade fastighetsbolag Entra. Bolaget äger nästan uteslutande kontor till offentliga hyresgäster där Oslo är den största regionen. 

På tisdagen meddelade SBB med vd Ilija Batljan att bolaget tänker lägga ett bud värt 165 kronor genom en kombination av aktier och kontanter. Konkurrenten Castellum meddelade dagen efter att diskussioner hade förts om ett samgående med Entra men avbrutits. 

På torsdagen hade dock Castellum ändrat sig och lade ett bud på 171 kronor. Det budet ska styrelsen i Entra utvärdera medan SBB:s bud avvisades direkt. Nu verkar det som att Castellum har trumf på hand då man förvärvat 12 procent av Entra av norska staten, har ett högre bud på bordet och en mer positiv styrelse. 

Kontor är Castellums största fastighetskategori precis som för Entra. För SBB utgör kontor 7 procent av hyresintäkterna.

Nordnet tillbaka

Nätmäklaren Nordnet är tillbaka på börsen efter tre års frånvaro och renovering. Comebacken blev lyckad. Introduktionen var rejält övertecknad och aktien steg närmare 10 procent från introduktionskursen 96 kronor per aktie. 

Di rekommenderade att teckna aktien och nu väntar en kamp med i första hand den gamla rivalen Avanza om spararnas gunst.

Vaccin med bieffekter

Astra Zeneca blev ihop med Oxford-universitet nummer tre i västvärlden att presentera ett fungerande vaccin mot covid-19. Men börsjublet har uteblivit

En orsak är att det råder vissa frågetecken kring vaccinets effektivitet och oklarheter kring bolagets studier. Av misstag fick en grupp försöksdeltagare en halv dos av vaccinet, vilket visade sig ge en högre effektivitet. Men resultaten omgärdas av osäkerhet och Astra Zeneca ska nu göra nya studier. 

En mycket stor fördel jämfört med Pfizers och Modernas vaccin är annars att Astras vaccin kan förvaras i kylskåpstemperatur. Men aktien har i veckan backat med cirka 8 procent.

Girigt värre

November har varit en urstark börsmånad. Med en handelsdag kvar är det breda OMXSPI-indexet upp omkring 8 procent, det vill säga med ungefär en normal årsavkastning. 

Mönstret går igen i resten av världen. Bland annat satte Dow Jones i veckan ett nytt rekord. Frågan är om det börjar bli dags för rekyl. Di rapporterade i veckan att CNN Moneys Fear and Greed-index nu ligger en bra bit över gränsen för ”extrem girighet”. Spännande.


Innehåll från Grant ThorntonAnnons

Nya krav på visselblåsarfunktion från 17 juli 2022

De 5 vanligaste frågorna Den 17 juli i år ska arbetsgivare med minst 250 anställda ha implementerat en visselblåsarfunktion. Bakgrunden är lagen om skydd för visselblåsare som trädde i kraft vid årsskiftet. – Vi märker att företag börjar se över sina visselblåsarfunktioner nu. Det är något vi uppmuntrar för att hinna i mål före den 17 juli, säger Magnus Giese, ansvarig för Grant Thorntons rådgivning kring visselblåsarfunktioner. 

Mot bakgrund av EU:s visselblåsardirektiv från 2019 fattade riksdagen i september 2021 beslut om krav på visselblåsarfunktion i svenska företag. Syftet med nya lagen - ”Lag om skydd för personer som rapporterar om missförhållanden” - är främst att ge ett stärkt skydd till anmälare, något som i sin tur ökar kraven på företagens visselblåsarfunktion. 

I samband med att allt fler företag börjar se över sin visselblåsarfunktion tar Grant Thornton emot en ökad mängd frågor kring detta och hjälper även företag och organisationer med implementering av en ny, eller översyn och anpassning av, visselblåsarfunktionen. 

– Förutom en trygg hantering av ärenden ser vi att en god visselblåsarfunktion kan vara ett användbart verktyg för att utveckla hållbarhetsarbete genom att viktiga frågor som etik, ansvar och trygghet blir belysta. Det är något som gynnar såväl arbetstagare som företagsledning, menar Magnus Giese.

Vad är viktigt att veta om visselblåsarfunktionen och det nya lagkravet?

Här har Grant Thorntons experter samlat svaren på de fem vanligaste frågorna kring visselblåsarlagen: 

1. Vad innebär den nya visselblåsarlagen? 

Den nya lagen innebär att alla missförhållanden som har ett allmänintresse ska kunna anmälas och inte enbart av anställda utan även av volontärer, praktikanter, konsulter och liknande. Vidare ställs skärpta krav på hanteringen av anmälda missförhållanden i sin helhet, men även krav på att skydda visselblåsarens identitet. De skärpta kraven syftar till att dels införa robusta och säkra system för att upptäcka missförhållanden så tidigt som möjligt, dels till att öka skyddet för personer som kan anmäla dessa. 

2. Vilka krav ställer den nya lagen på arbetsgivare? 

I korthet och sammanfattat innebär den nya lagen:

* Att verksamhetsutövaren dokumenterar sina rapporteringskanaler och förfaranden och informerar om hur rapporteringen går till

* Att ärenden ska hanteras utan dröjsmål

* Att visselblåsaren ska kunna rapportera skriftligt, muntligt eller vid ett personligt möte

* Att företaget utser självständiga och oberoende personer som hanterar visselblåsarärenden

* Att all dokumentation hanteras på sätt som gör att uppgifter inte kan läcka till obehöriga

* Att företagets system och övrig hantering säkerställer konfidentiell hantering av visselblåsarens identitet

3. Vad måste företag som ännu inte har en visselblåsarfunktion göra före den 17 juli 2022? 

Om ditt företag ännu inte har ett visselblåsarsystem på plats så är det hög tid att börja agera nu. Den 17 juli 2022 ska en visselblåsarfunktion finnas implementerad om företaget har 250 arbetstagare eller fler och dessförinnan krävs ett visst förarbete. Våra experter har lång erfarenhet och har satt samman en visselblåsarguide till stöd i implementeringsarbetet. 

4. Hur lång tid tar det ungefär att implementera en visselblåsarfunktion?

Som många andra tidsrelaterade frågor är det svårt att ge ett generellt svar på detta eftersom hänsyn behöver tas till just er organisation och ert nuläge. Ett riktmärke när vi implementerar Grant Thorntons egenutvecklade visselblåsarsystem hos våra kunder brukar vara mellan 3-10 veckor.  

5. Vad behöver företag ha på plats internt och vad kan hanteras av en extern samarbetspartner?

Ett system för rapportering behöver finnas lätt åtkomligt hos er på företaget för att på ett säkert och enkelt sätt möjliggöra för arbetstagare att slå larm. Utöver denna rent funktionella aspekt kan rapporteringskanalen utgöras av extern samarbetspartner som då hanterar visselblåsarfunktionen för er räkning.

Grant Thornton erbjuder en komplett och anpassad lösning av visselblåsartjänster med implementering, ärendehantering och beredskap för utredningar. Visselblåsarsystemet är utvecklat inom Grant Thornton International.

Grant Thorntons visselblåsarguide, ladda ner här 

 

Mer från Grant Thornton

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Grant Thornton och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?