1515

Experterna: Höga löneökningar blir jobbigt för Fed

Är det utbudet eller efterfrågan som spökar på den amerikanska arbetsmarknaden? Frågan har debatterats sedan det svaga aprilutfallet. Makrorådets Anna Öster och Olof Manner lutar bestämt åt att det är ett utbudsproblem. På fredagen kommer majsiffrorna.

Fed-chefen Jerome Powell.
Fed-chefen Jerome Powell.Foto:TT

 

Sysselsättningen i USA ökade klart mindre än väntat i april. Frågan är om det berodde på att återhämtningen redan passerat zenit eller på att arbetslösa amerikaner nobbade de jobb som fanns att få.

Länsförsäkringars investeringschef Anna Öster tror att det handlar om det senare.

”Jag hör till dem som tror att det handlar om utbudet. De siffror vi har på efterfrågan är så pass övertygande, det ser ut att vara full fart i den amerikanska ekonomin, att det är svårt att se att det skulle vara problemet”, säger hon i Di-podden Makrorådet.

En vikig faktor är att a-kassan tillfälligt har höjts under pandemin.

”Det handlar just nu om 300 dollar i veckan och var tidigare 600 dollar. Det är i en ansenlig andel av delstaterna en högre ersättning än vad ett jobb till minimilön skulle ge. Det kan alltså löna sig att gå arbetslös under sommaren.”

Den tillfälliga ökningen är tänkt att löpa till september. Swedbanks seniora rådgivare Olof Manner noterar att sammanfaller med att skolorna öppnar efter sommarlovet.

”Vi vet att många föräldrar har varit hemma med sina barn. Det blir spännande att se vad som händer med utbudet då.” 

Samtidigt behöver många företag, inte minst inom servicesektorerna, arbetskraft här och nu. Det talar för att lönerna drivs upp. Anna Öster tror att det mycket väl kan bli en lönestuds i närtid.

”Till viss del har vi redan sett ganska höga löneökningar och jag tror att vi kommer att få det nu också. Frågan är hur långsiktigt det är. Det krävs mer än kortsiktigt höjda löner för att ge ett inflationslyft på medellång sikt, men det kan bli stökigt för marknaden och jobbigt för Fed att balansera.”

Olof Manner håller också ett öga på löneutvecklingen.

”Det finns tecken på ett slags migration från vissa serviceyrken under pandemin. Och i exempelvis restaurangbranschen erbjuder en del arbetsgivare sign on-bonusar. Det blir intressant att se hur detta sammantaget tar sig uttryck i lönerna.”


Innehåll från SimployerAnnons

Arbetsplatsen efter pandemin – så ser den ut enligt Simployer

Under året som gått har frågor som rör arbetsplats och arbetsmiljö ökat lavinartat. Vi har ställts inför nya utmaningar när arbetsplatsen blivit digitaliserad och många undrar hur vi ska arbeta efter pandemin. Simployer arbetar dagligen med att ge svar på dessa frågor och stödjer arbetsgivare i omställningen.

Simployer tror att framtidens arbetsplats och arbetsmiljö är en hybrid av arbete hemifrån och på kontoret där valfrihet och samverkan står i fokus. 

– Simployers vision är att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare. Vi arbetar främst mot HR-avdelningar där vi leder kurser och ger rådgivning om hur man skapar en välfungerande arbetsplats. Med pandemin uppstod en explosion av frågor kring hur arbetsplatsen ska fungera. Där finns vi till som både rådgivare och förebild, säger Fredrik Christiansson, Sverigechef för Simployer.

– Företagskulturen och värderingarna är något som många företag byggt upp under en lång tid på kontoret. Det blir dessutom svårare för arbetsgivare att stämma av med sina anställda om hur de mår. Därför är en hybrid arbetsmiljö ett alternativ som vi tror på, säger Lena Wepplinger, Head of Content & Experts på Simployer. 

En samlingsplats för det sociala mötet 

När vaccinationerna nu är igång uppstår frågor om hur arbetsplatsen kommer se ut när vi kan börja komma tillbaka till kontoret. Simployer tror på en lösning där kontoret fungerar som en samlingsplats dit medarbetare kommer för att mötas och ha ett socialt utbyte mer än att bara gå dit och för att sedan sätta sig ensam vid sin dator och arbeta. 

Vi kan utföra det mesta arbete hemifrån men vi behöver en plats att hämta energi och faktiskt ses. Därför förblir det fysiska kontorets roll betydelsefullt – men på ett annat sätt än tidigare. Medarbetare kommer även med största sannolikhet efterfråga en arbetsplats där det går att jobba både hemifrån och på kontoret. 

– Vi tror på att de som vill vara på kontoret ska kunna vara det, men de som vill arbeta mer hemma kommer ha möjlighet att göra det också. Kontoret ska vara en plats dit man vill gå och det kommer fylla en social funktion. Ska man försöka sammanfatta det enkelt, kan man säga att vi ser framför oss att det är ett skifte från ”arbetsplats” till ”mötesplats”, säger Fredrik Christiansson. 

Om Simployer

Är medarbetarna den mest värdefulla tillgången för din verksamhet? Då är det viktigt att du förvaltar deras kompetens och bygger upp en hållbar företagskultur! Simployer stöttar och förenklar arbetsdagen för ledare, HR och anställda för över 1,2 miljoner användare i Sverige och Norge. Vår målsättning är tydlig: Att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare.

Läs mer om Simployer här 

Mer från Simployer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Simployer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?